Novosti

Lažna borba SNS-a protiv korupcije

Lažna borba SNS-a protiv korupcije

Sprski pokret Dveri iz Vranja otpužio je danas, saopštenjem za javnost, lokalni SNS za lažnu borbu protiv korupcije i politički marketing po tom pitanju.


Pre nepunih desetak dana u skupštinskoj sali održana je javna rasprava o jednom o najvećih lažnih obećanja aktuelne vlasti, pompezno najavljivane, a nikad osnovane, komisije za borbu protiv korupcije (LAF). I dok se formiranje LAF-a po ko zna koji put odlaže do daljnjeg, u Vranju je osvanula, ko zna koja po redu korupcionaška afera, naravno u režiji štićenika aktuelne vlasti. Videćemo da li će afera dobiti epilog u vidu hapšenja nekog od lokalnih političara, ali svima je valjda više nego jasno da se u Vranju čovek ne može baviti ni poštenim poslom bez plaćanja reketa lokalnim vlastodršcima, a kamoli malverzacijama ovog obima.


Svako je, naravno, nevin dok se ne dokaže suprotno, ali u Vranju izgleda važi pravilo da niko nije ni za šta odgovoran, ma šta da se dokaže. Korupcija u gradu cveta, afere sustižu jedna drugu, a nemamo ni jednu jedinu ostavku, makar zbog moralne odgovornosti za nesposobnost da se korupcija spreči, ako već ne zbog učestvovanja u njoj.


Da je Srpska napredna stranka itekako odgovorna za ovu aferu, i da su njeni štićenici među glavnim akterima dokaz je i to što su 1. decembra 2017. dvojica od četvorice uhapšenih iz Sektora za vanredne situacije održala edukaciju članovima SNS-a u organizaciji Saveta za bezbednost GrO SNS Vranje, i to u prostorijama stranke, i time se kao pripadnici MUP-a otvoreno stavili u službu jedne političke partije.


Borba protiv korupcije, na kojoj je SNS zasnivao svoj politički marketing pre dolaska na vlast, očigledno je i bila samo to - politički marketing. Osnivanje komisija za borbu protiv korupcije i sama borba, kao i donošenje ozbiljnih zakona o lustraciji i njihova neselektivna primena, moraće da sačeka odlazak naprednjaka sa vlasti. A s obzirom na broj njihovih afera imaćemo pune ruke posla.Info služba GrO Srpskog pokreta Dveri u Vranju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.