Novosti

Obradović: Rusija će spasiti svet

ItarTass

Obradović: Rusija će spasiti svet

Danas je u sedištu ruske državne novinske agencije Tass u Moskvi održana konferencija za novinare u susret 4.Međunarodnom ekonomskom forumu na Jalti, koji će biti održan od 19. Do 21. aprila na Krimu.


(foto: ItarTass)

O programu predstojećeg foruma novinarima su se obratili predsednik upravnog odbora Fonda „Jaltinski međunarodni ekonomski forum“ i kopredsednik sveruske organizacije „Delatna Rusija“, Andrej Nazarov,  bivši premijer savezne države Koruške, Počasni senator Gerhard Dorfler, poslanik  Bundestaga Markus Fronmajer, narodni poslanik i predsednik Dveri Boško Obradović i Dragana Trifković, direktor Centra za geostrateške studije.


Na konferenciji koja je trajala skoro dva sata, učesnici su kroz pitanja novinara dotakli i teme evrointegracija Srbije, kao i Kosova i Metohije. Pored opšte poznatih stavova učesnika konferencije iz Rusije i Srbije o ovim temama, zanimljivo je bilo čuti poslanika Bundestaga, g.Fronmajera, koji je na pitanje novinara da li podržava put Srbije u EU, odgovorio: „Za mene je Kosovo Srbija. Neka Srbi sami odluče hoće li ili ne u EU.“


 

(foto: ItarTass)

Tekst obraćanja predsednika Obradovića prenosimo u celosti:

Veliki nemački mislilac Osvald Špengler, u svom kapitalnom delu „Propast Zapada“, prorekao je da hrišćanstvu Dostojevskog i Rusiji pripada treći milenijum posle Hrista. Takođe, smatrao je da Nemačka može i treba da ekonomski sarađuje, pre svega, sa Rusijom. Ovaj dalekovidi savet Špenglera danas bi trebalo da slede svi evropski narodi. Jer, savremena Evropa i svet ne mogu se zamisliti bez Rusije. Paradoksalno, dok ovih dana jačaju antiruski politički potezi širom Evrope – u Evropi nikada nije bio jači blok političkih partija koje žele Evropu nacija, a ne EU kao američku koloniju, i koje su za mnogo čvršću i bolju saradnju sa Rusijom. 


Ovogodišnji 4. Međunarodni ekonomski forum na Krimu je izuzetno važan događaj u tom smislu. Posebno je u ovim teškim danima diplomatske krize i antiruske propagande važno poslati pozitivne signale čitavoj Evropi kao i podršku Rusiji. Budućnost sveta je itekako povezana sa budućnošću Rusije.(foto: ItarTass)

Teme ove konferencije na istorijskoj Jalti su sjajne i veoma važne za ekonomsku saradnju u Evropi. Srpski pokret Dveri u ekonomskoj saradnji sa Rusijom i evroazijskim integracijama vidi veliku perspektivu, posebno zato što je ekonomska saradnja sa Zapadom često uslovljena nekim političkim pritiscima, poput odricanja Srbije od KiM. To je za nas neprihvatljivo i zato dolazimo na Jaltu da učestvujemo u stvaranju savremenog međunarodnog ekonomskog poretka koji će biti oslobođen političkih pritisaka.


Rusija i Srbija su istorijski prijatelji i saveznici, i to sam imao u vidu kada sam pozitivno odgovorio na poziv na ovu značajnu konferenciju na Jalti. Radujem se novom dolasku na Krim i uspehu ove konferencije!(foto: ItarTass)

Koristim se prilikom da Vladimiru Vladimiroviču čestitam pobedu na nedavno održanim predsedničkim izborima u Rusiji. To je pobeda čitavog slobodoljubivog čovečanstva, jer predsednika Putina poštuju svi narodi koji drže do dostojanstva i pravdoljubivosti. Mi, Srbi, mnogo smo stradali kroz istoriju upravo zbog toga i zato u Putinovoj Rusiji vidimo zaštitnika slobode i pravde za male narode.


Za kraj, želeo bih da ponovim jednu krilaticu koju sam izgovorio još prilikom svog prvog boravka na Krimu: Krim je Rusija – Kosovo i Metohija su Srbija!
Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

(foto: ItarTass)

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.