Novosti

Opozicija u Vranju sakuplja potpise za vanredne lokalne izbore

Opozicija u Vranju sakuplja potpise za vanredne lokalne izbore

Ujedinjena opozicija u Vranju pozvala je građane u široku koaliciju kako bi se promenila aktuelna vlast čiji je stožer SNS zajedno sa socijalistima i ostalim svojim partnerima.

Opozicione stranke u Vranju pokrenule su, pod inicijativom građana, peticiju za smenu gradonačelnika i kompletne gradske vlasti, uvođenje prinudne uprave i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Građanima su deljeni leci sa spiskom nekih od razloga zbog kojih je neophodna hitna smena gradonačelnika i gradskog veća u Vranju.


Gradski odbori Dveri, Narodne stranke, DS, SDS, PSG i Dosta je bilo, počeli su za vikend prikupljanje potpisa građana Vranja za održavanje vanrednih lokalnih izbora.
Dve godine rada lokalne vlasti svode se na obećanja da će se u gradu bolje živeti, a umesto toga imamo samo nagomilane probleme i otuđenje vlasti od birača, kao i probleme u svim sektorima života grada od funkcionisanja lokalnih javnih preduzeća do stanja u gradskom budžetu. Problem predstavlja i partijsko zapošljavanje, nepotizam i korupcija, što centralnu opštinu Pčinjskog okruga marginalizuje u odnosu na druge delove Srbije.


Vremena za čekanje više nema jer ova vlast je potrošila sve kredite kod građana i zato je u ime budućnosti svih Vranjanaca pokrenuta ova akcija.
Ovo je prvi zajednički nastup opozicionih stranaka u Vranju u poslednjih nekoliko godina, a svakako prvi od pobede SNS-a na lokalnim izborima 2016. godine kada su preuzeli vlast od, do tada, neprikosnovenih socijalista. SPS je sada u vladajućoj koaliciji sa naprednjacima, a na osnovu sporazuma koji važi na republičkom nivou.


 

Gradska organizacija Dveri u Vranju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.