Novosti

Potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na skupštinskom zasedanju u ponedeljak

SzS

Potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na skupštinskom zasedanju u ponedeljak

Političke stranke, pokreti i savezi potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije u ponedeljak o KiM, koje nije ništa drugo do rijaliti seansa i novo glumatanje predsednika Srbije sa lažnom opozicijom.

Time potpisnici dosledno poštuju obavezu prema građanima da će kao opozicija napustiti rad skupština u kojima je režim ukinuo demokratska načela i temelje parlamentarizma i time oduzeti bilo kakav legitimitet režimu.


Potpisnici Sporazuma nastaviće borbu za slobodne i poštene izbore i slobodne medije, uz obavezu da sve dok se ne ispune traženi uslovi da bi izborni proces bio slobodan na takvim izborima nećemo učestovati.


Dok se odlučivanje ne vrati u institucije i dok mediji ne budu slobodni, svaka odluka doneta u ovakvim uslovima, a koja se tiče vitalnih nacionalnih i ekonomskih interesa zemlje, mora biti preispitana nakon uspostavljanja demokratske vlasti.


Potpisnici Sporazuma konstatuju da eventualno učešće na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije i prekid bojkota od strane nekog od potpisnika Sporazuma, bilo bi kršenje potpisane obaveze prema građanima i ta organizacija ili pojedinac prestao bi da bude deo Sporazuma sa narodom.


 

Izvor: Savez za Srbiju


 


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.