Novosti

Savet žena Dveri: Festival „Mirdita , dobar dan“ promoviše nezavisno Kosovo

Savet žena Dveri

Savet žena Dveri: Festival „Mirdita , dobar dan“ promoviše nezavisno Kosovo

Savet žena Srpskog pokreta Dveri uputio je danas na adrese više državnih institucija zahtev da se zabrani ili odloži održavanje festivala „Mirdita – dobar dan“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Radmila Vasić, u ime Saveta žena Dveri kazala je da teme kojima će se ovaj festival baviti narednih dana vređaju i ponižavaju srpski narod i srpske žrtve.


„Kao Srpkinja sa Kosova i Metohije koja je isterana iz svog rodnog grada i sa svog radnog mesta, oštro se protivim ovakvom načinu organizovanja festivala „Mirdita, dobar dan“ u okviru kog se Kosovo predstavlja kao nezavisna država. Naše institucije moraju da pokažu zrelost i da rade svoj posao, zato zahtevamo da se ovakav festival odloži do daljnjeg. Organizatori ovog festivala, kao i sami učesnici direktno promovišu takozvanu državu Kosovo, što je ključan razlog našeg protivljenja održavanja ovog festivala.“, rekla je ona i dodala da bi bilo dobro kada bi se i u Beogradu i u Prištini održavali festivali u cilju međusobnog razumevanja i suživota koji ne bi imali političku konotaciju i doticanje pitanja statusa KiM.
Vasić je zaključila da bi održavanje festivala u ovom vrlo osetljivom trenutku, posle jučerašnjih napada specijalne jedinice takozvane kosovske policije ROSU, moglo izazvati niz problema u Beogradu, a to se ne sme desiti.


Ispred Saveta žena zahtev su uputile: Narodna poslanica Marija Janjušević, Radmila Vasić i Dragana Milićević. Zahtev je upućen Ministarstvu kulture i informisanja, PU za grad Beograd, Gradskom Sekretarijatu za kulturu, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, kao i MUP-u Republike Srbije.

 


Savet žena Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.