Novosti

Stefan Aksović: Mladi nemaju vremena za podele i razlike

Stefan Aksović: Mladi nemaju vremena za podele i razlike

U trenutku dok nam desetine hiljada mladih godišnje napušta zemlju usled razorenih institucija i pogaženog sistema vrednosti, mi nemamo više vremena za čekanje.

Možda se nećemo složiti o istorijskoj ulozi Jugoslovenske vojske u otadžbini u Drugom svetskom ratu ili o održavanju gej parade, ali složićemo se oko nečeg daleko prioritetnijeg - moramo sprečiti dalji egzodus mladih iz Srbije i obezbediti uslove za normalan život
I to ne tek tako uopšteno, već preciznije - kroz donošenje mera porodične politike za povećanje nataliteta uz stambeni dodatak i posebu brigu za mlade bračne parove, stipendije za mlade talente i podsticaje za mlade preduzetnike ali i druge mere poput zabrane rada u javniom sektoru za sve one sa kupljenim ili falsifikovanim diplomama ili zapošljavanja isključivo preko javnog konkursa. Sve ono, dakle, što čini temeljan početak obnove poverenja mladih u državu i institucije.


Aktuelni politički trenutak deli nas na samo dve strane. Na vlast i alternativu, ovakvu kakvu smo uspeli da napravimo sa Savezom. A svako ko, makar i iz najboljih namera, misli da bira treću, radiće svesno ili ne - u korist prve!

 

Član Predsedništva,

Predsednik Saveta omladine


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.