Novosti

Stefan Aksović u Lazarevcu: Ponosan na svoj grad

Stefan Aksović u Lazarevcu: Ponosan na svoj grad

Govor Stefana Aksovića na protestu 1 od 5 miliona u njegovom rodnom gradu Lazarevcu, u petak 12. aprila 2019.

Poštovani sugrađani, dragi prijatelji, braćo i sestre - pomaže Bog i dobro veče.

Velika mi mi je zadovoljstvo večeras obratiti se ovde pred vama, mi smo poslednjih nedelja govorili u nekoliko gradova širom Srbije na ovim protestima, ali govoriti u svom rodnom gradu je, pre svega velika čast ali i velika odgovornost. Hvala vam što ste nam to omogućili, što ste i našoj generaciji, generaciji koja ovde treba da ostane i u budućnosti brani sloboda kada ona bude ugrožena ukazali priliku da kaže svoju reč, hvala vam što ste istrajali i niste dozvolili da vas zastraše.


Mi svi dobro znamo u kakvoj sredini živimo. Znamo da je Lazarevac poligon za demonstriranje vladavine straha na kojoj počiva ovaj režim jer gotovo da u potpunosti ekonomski zavisimo od jednog preduzeća, preduzeća koje su gradili naši sugrađani, očevi i komšije, a koje se danas uništava neodgovornom kadrovskom politikom u svrhu održanja partokratskog režima na vlasti.


Svi smo svedoci da nas je bilo još više prvih par nedelja kada su usledili pritisci, organizatori su i sami doživeli mobing na svojim radnim mestima kao i mnogi od vas - ali smo došli do jedne tačke kada smo shvatili da nema kuda dalje. Rekli smo dosta, ne dozvoljavam više da me gaziš i ponižavaš - dogorelo je do noktiju i moramo se za slobodu izboriti.


Naš grad je, kao i sam naš narod šta god mi danas mislili - u svojoj prirodi slobodarski i to je pokazao više puta kroz istoriju.


I kada je slobodu trebalo braniti od spoljnjeg agresora kako je to bio slučaj na Kolubari 1914-te, ali i onda kada je, kao i danas, režim u našoj sopstvenoj državi mislio da tu i tako odbranjenu  slobodu može da nam uskrati.


Ponosan sam na svoj grad i naše ljude koji će i ovoga puta u borbi našeg naroda za slobodu odigrati jednu od ključnih uloga.


Vidimo se u Beogradu.

Gotovo je!Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.