Novosti

Vučić krije prevaru s migrantima, napadima na Boška Obradovića

Beta / MUP

Vučić krije prevaru s migrantima, napadima na Boška Obradovića

Malo građana Srbije je upoznato sa tim da se ovih dana u Maroku, u gradu Marakeš, održava Međunarodna konferencija UN-a o Globalnom kompaktu o migracijama i da je šef srpske delegacije koja je tamo otputovala, ministar Zoran Đorđević.

Srpski pokret Dveri poziva srpsku javnost da pomno prati izveštavanje stranih medija o ponašanju srpske delegacije u Marakešu, kada se već mediji u Srbiji ne izveštavaju sa ovog važnog događaja. Vlada Srbije sve vreme krije svoje namere i izbegava da javno kaže na šta se sve obavezala po pitanju uloge Srbije u globalnim migracijama. Tražimo da se nadležno ministarstvo i premijer hitno izjasne da li će Srbija potpisati rezoluciju u Marakešu i da li zadržava status države tranzita migranata ili ćemo ipak postati „parking za migrante“ suprotno čvrstom obećanju Aleksandra Vučića.


Napominjemo da se hrvatski predstavnik pre polaska u Marakeš jasno izjasnio da on neće potpisati Globalni kompakt o sigurnim i regularnim migracijama, a izvesno je da ga neće potpisati ni Mađarska ni SAD.


Marakeš i odnos prema migrantima su sasvim sigurno tema na kojoj se gube ili dobijaju izbori i to Vučić i te kako dobro zna!


Zbog toga je organizovao do sada neviđenu hajku na Srpski pokret Dveri i Boška Obradovića, kao jedinu parlamentarnu stranku, koja je pokretala pitanje migranata i bezbednosti građana Srbije u parlamentu i postavljala pitanja ministrima Nebojši Stefanoviću, Vulinu i Zoranu Đorđeviću, dok je poslanik Marija Janjušević, član Odbora za ljudska prava redovno informisala javnost o rizičnim koracima koje država preduzima po ovom pitanju. Nekoliko autentičnih dokumenata dostavljamo u prilogu.


Naglašavamo da nemamo ništa protiv da se unesrećenim ljudima pomogne da se vrate u svoje domove ili stignu na željenu destinaciju – a to svakako nije Srbija već države zapadne Evrope i SAD, ali da ćemo se svim legitimnim sredstvima boriti protiv naseljavanja migranata u napuštena srpska (po Vučićevom planu najpre vojvođanska) sela. Sa druge strane, pozivamo sve nosioce javne reči i građane koji o ovoj temi pišu na društvenim mrežama, da se držimo proverenih činjenica i relevantnih podataka, kako ne bismo širili paniku i dezinformacije, što samo ide na ruku Vučićevom režimu i njegovim pomagačima, koji ovih dana ujedinjeno šire neverovatan broj kleveta protiv Dveri i Boška Obradovića.


Srpski pokret Dveri će, kao i do sada blagovremeno i precizno obaveštavati građane do kojih je saznanja došao i otkrivati sve izdajničke poteze Vučića i njegovih pomagača. Što im je kraj bliži, sve su nervozniji i maštovitiji u plasiranju laži i bajki braće Andersen, , kako bi to rekao ministar Stefanović.


Ohrabrujuće je jedino to što eventualno potpisivanje marakeškog dokumenta od strane Srbije nije pravno obavezujuće, tako da će buduća vlada, u kojoj neće biti Vučića i njegovih izdajnika, moći da povuče potpis Srbije. Dveri će sasvim sigurno veoma brzo biti u prilici da sprovode svoju politiku i štite interes i bezbednost građana Srbije. Žestina kojom nas Vučić napada je neoborivi dokaz za to.


 

Info služba Dveri

Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Dejan Kš

    Ova mapa nije tačna, u Mađarskoj je procenat emigranata 0, znači nemaju NIJEDNOG osim na Roške gde im je kamp, ali u zemlji nemaju emigrante

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.