Novosti

Vučić vređa SPC jer je i SPC protiv njegove politike predaje Kosmeta

Vučić vređa SPC jer je i SPC protiv njegove politike predaje Kosmeta

Najnovije izjave predsednika Vučića pokazuju da on i dalje ima suludu ideju da sa Tačijem potpiše sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i da ne preza od toga da vređa čak i SPC kada SPC ima drugačije stavove od njegovih.

Sabor SPC je na svome jesenjem zasedanju poslao jasnu poruku državnom vrhu Srbije da nikakva razgraničenja ne dolaze u obzir, niti bilo kakvi kompromisi sa lažnim šiptarskim institucijama, koji bi doveli u pitanje gubitak Kosova i Metohije i njegovo izdvajanje iz sastava Republike Srbije.


Narodni poslanik Ivan Kostić smatra da je Crkva samo potvrdila i učvrstila svoj jasan stav po ovom pitanju koji je ujedno i većinski stav celokupnog srpskog naroda u Srbiji i rasejanju.


Predsednik Vučić koji pokušava na sve načine da utiša glas Crkve, sada se našao u bezizlaznoj situaciji jer mu vreme teče kod njegovih zapadnih mentora a on ne nalazi rešenje koje bi uspeo da nametne biračima kada je Kosovo i Metohija u pitanju.


Njegova jučerašnja izjava jasno potvrđuje da Vučić i Crkva imaju dijametralno suprotne stavove po pitanju budućnosti Kosova i Metohije i da on od Crkve nikada neće uspeti da dobije podršku za bilo kakvu ideju koja bi vodila predaji ljudi i svetinja južno od Ibra u ruke šiptarskih terorista. Njegove izjave takođe pokazuju da on ne preza od toga da vređa čak i SPC kada SPC ima drugačije stavove od njegovih.


„Ostaje još samo da narod prepozna Vučićeve namere koje su usmerene ka urušavanju suverenitea i integriteta Srbije i da ga kazni za njegovu neodgovornu politiku prema KiM koju vodi još od potpisivanja Briselskog sporazuma.“ – smatra poslanik Dveri, Ivan Kostić.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.