Novosti

Zaječar: Dveri ponovo predlažu Porodičnu deklaraciju gradskom parlamentu

Zaječar: Dveri ponovo predlažu Porodičnu deklaraciju gradskom parlamentu

Povodom Svetskog dana porodice Gradska organizacija Dveri predaće u utorak, 15. maja, Gradskoj upravi u Zaječaru, Porodičnu deklaraciju, kojom se zahteva bolji socijalni položaj, pre svega ekonomski ugroženih porodica, kao i preduzimanje mera u cilju podsticnja nataliteta.

Podsetimo, u 2016. godini rođeno je najmanje beba u poslednjih 100 godina, a broj stanovnika Srbije za deset godina smanjen je za 385.000. U našoj zemlji porodica prosečno ima jedno dete, dok prosečna starost stanovništva konstantno raste i iznosi 42,9 godina – rekao je predsednik GO Dveri Goran Milošević dodavši da je jedan od predloga da se omoguće olakšice višečlanim i prezaduženim porodicama prilikom izmirivanja obaveza. – Mi se zalažemo i da se da prednost, prilikom zapošljavnja u javnom sektoru, samohranim roditeljima sa odgovarajućom kvalifikacijom.


Porodična deklaracija predstavlja strateški pravac kome treba da teži Grad Zaječar u cilju demografske obnove i jačanja porodičnih vrednosti.


 

Gradska organizacija Dveri u Zaječaru


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.