Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић

Народни Посланик

Бошко Обрадовић

народни посланик из Чачка и председник посланичке групе „Српски покрет Двери - Патриотски блок”

Рођен је 1976. године у селу Вранићи код Чачка. После Гимназије у Чачку завршио је српски језик и књижевност са општом књижевношћу на Филолошком факултету Универзитета у Београду, као и мастер студије политикологије на Факултету политичких наука у Београду.

Аутор је седам књига. За дипломску студију „Позиција српске књижевне деснице у 30-им годинама XX века“, која је изашла као књига под насловом „Милош Црњански и нови национализам” (Хришћанска мисао, Београд, 2005) добио је награду „Милош Црњански” за најбољу књигу есеја објављену на српском језику у периоду 2003-2005. Недавно му је изашла нова књига „Промена изборног система Србије”.

Са још двоје студената Филолошког факултета 1999. године покренуо је гласило студената србистике „Двери“, које је временом прерасло у један од водећих српских часописа за националну културу и друштвена питања „Двери српске“, из чијег круга сарадника је 2003. формирано Удружење грађана Српски сабор Двери, а потом 2011. и Група грађана „Двери – Покрет за живот Србије” која је изашла на све нивое избора 2012, да би 2015. била регистрована политичка организација Српски покрет Двери, чији је председник у другом мандату.

Био је шеф посланичке групе Двери у скупштинском сазиву 2016-2020.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: