Српски Покрет Двери - Лого
Search

Гордана Маринковић Савовић

Портпарол

Гордана Маринковић Савовић

Портпарол

ОО Двери Пожега

Рођена је 1974. године у Пожеги, где је завршила основну школу и гимназију. Образовање је наставила на Филолошком факултету у Београду и стекла звање професор српског језика и књижевности. Радила је као новинар и телевизијски водитељ, а од 2002. године ради као професор и данас је запослена у Пољопривредној школи са домом ученика “Љубо Мићић“ у Пожеги.

Од 2016. до 2020. године била је одборник у СО Пожега. До 2024. године била је члан Председништва Двери. Председник је Савета Двери за образовање и науку и члан Главног одбора Двери.

Удата је и мајка двоје деце. Живи у Пожеги.

Учесник је и координатор у неколико пројеката у средњем стручном образовању (ЗОРА пројекат – Златиборска образовна развојна агенција и ReCeKo пројекат). Као примери добре праксе, објављивани су јој радови са учешћа на конкурсима Завода за унапређење образовања и васпитања у сарадњи са Мајкрософтом (Мicrosoft) и Креативне школе и у оквиру пројекта Развионица (Подршка развоју људског капитала и истраживања – опште образовање и развој људског капитала). Организатор је и модератор бројних књижевних вечери и трибина, рецезент у неколико књига поезије (“Пред вратима царичине собе“, Филип Вукотић, Свитак, Пожега 2003.године; “Замет“ Снежана Маринковић, Свитак, Пожега 2004.године; “Атрибути нежности“ Светлана Полић, Свитак, Пожега 2011.године; “Грумен“ Предраг Јелача, Крајишки културни центар, Бања Лука, 2014.године) и коаутор монографије “60 година Пољопривредне школе са домом ученика ‘Љубо Мићић’ Пожега“.

Од 2016. до 2020. године била је одборник у СО Пожега. Председник је ОО Српског покрета Двери у Пожеги. Испред Двери је била члан координационог тела Асоцијације слободних одборника. Члан је Председништва и Главног одбора Двери. Била је председник Савета Двери за локалну самоуправу, а сада је председник Савета за образовање и науку.

Удата је и мајка двоје деце. Живи у Пожеги.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: