Dveri Medveđa: Vlast proizvodi sukobe

Medveđa opština na jugu Srbije, potpuno razorena i pored jedne od najlekovitije banje, Sijarinske banje, rudnika zlata, srebra, olova i cinka Lece. Po sadržaju metala jedan je od najbogatijih rudnika u Evropi a možda i šire.

Opština je multietnička, suživot Srba, Albanaca, Roma uvek je bio na visokom nivou i osim pojedinih ekscesa skoro da ovdašnji narod ne pamti sukobe zbog nacionalne pripadnosti.


Ekonomski kolaps opštine, ne mogućnost nikakvog zapošljavanja osim nekakvih ugovora može da bude veoma opasan okidač koji može da naruši decenijsku harmoniju suživota više nacionalnih zajednica.


Novac postoji, nažalost on se ulaže u potpuno promašene i nepotrebne investicije sa karakterom teških zloupotreba i mahinacija.


O tome je lokalna Skupština nedavno raspravljala tri dana i to na predlog odbornika i Srba i Albanaca.


Vlast plasira laž o ovoj Skupštini da grupa Srba i Albanaca ruši odličnog predsednika, što je notorna laž. Jedini razlog ove Skupštine bio je sprečavanje daljeg nestajanja ove opštine otvorenim zloupotrebama gde su na samoj sednici izneti i konkretni dokazi.


Nažalost, trodnevna rasprava nije makar zabrinula vlast opštine i predsednika dr Nebojšu Arsića, kuda to vodi ovu sredinu i kakvi mogu da nastanu problemi ovakvim radom.


Putovanje, provodi, zloupotrebe i bez ijednog projekta skoro četiri godine a sredina se svakog dana prazni.


Septembra ove godine ovde se održavaju redovni lokalni izbori, aktuelna vlast očekuje podršku Beograda u daljoj vladavini i mišljenje naroda, stanovnika u ovoj opštini uopšte vlastima nije bitna, kako kažu „imaju kredita u Beogradu“.


Izborna kampanja već je započela, sinoć je ovde boravio Miša Vacić koji je ovde formirao povereništvo svoje Srpske desnice.


Na sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Arsić.


Da li ovom opštinom počinju da duvaju neki drugi vetrovi koji mogu ozbiljno da naruše odlične među etničke odnose videće se veoma brzo, ali nije jasno kome je to potrebno.


Jedna od opcija sadašnje vlasti je stvaranje nekakvog bloka svih političkih aktera koji su i sada na političkoj sceni ali pod nekakvim „patriotizmom“, verovatno za evrom, za još većim zloupotrebama.


Država je odavno digla ruke od ovog kraja, predsednika opštine Arsića to ne interesuje i sav svoj mandat podredio je samo svojim interesima, radom na nekoliko mesta, stalnim putovanjima u nepoznato, velikim investicijama u adaptaciji, potpornim zidovima, fontanama, uređenju nekakvih terena gde skoro niko ne odlazi, osvetljenjima gde nema naroda.


Srpski pokret Dveri već nekoliko godina oštro kritikuje ovakvu politiku vlasti i nastaviće da stvara uslove za izgrađivanje još boljeg suživota svih koji žive u ovoj potpuno uništenoj opštini.


Ovaj siromašni narod zaslužio je mnogo više od životarenja i daljeg nestajanja ove opštine zbog nezainteresovanosti bogatih pojedinca koji vode ovu sredinu i postaju još bogatiji zloupotrebama koja se mere milionima.


Predsednik opštine Arsić skoro je uništio i sve opozicione stranke kad je iz G17 plus došao u SNS, danas nijedna opoziciona stranka nema kancelarije u zgradi koja služi za političko delovanje koja je potpuno prazna.


Na bazi Skupštinske odluke sve političke stranke koje imaju odbornike imaju pravo na kancelarije ali Arsić to ne poštuje. Srpski pokret Dveri već nekoliko godina ima svoje odbornike u lokalnoj skupštini ali to za vlast Medveđe je nebitno jer pokret pokušava da stvori bolju sredinu za suživot a ne da bogate pojedince učini još bogatijim.

Kako radili tako nam Bog pomogao!

 


OO Dveri Medveđa