Двери позивају грађане Суботице да својим присуством не дају допринос церемонији свечаног отварања нове фонтане у нашем граду.

     Свечано отварање свега и свачега је наслеђена тековина партијских система у којима су наши грађани живели последњих деценија. Било је ту бесмислених свечаних отварања разних објеката попут свечаних отварања тоалета, пешачких прелаза, фотокопирница, поштанских сандучића, семафора и сл.

     Двери Суботице предлажу да се ове измишљене, накарадне церемоније поводом стицања јефтиних политичких поена законски укину и забране. Власт их користи за своје медијске манипулације, приказујући ове гротескне „успехе“ као плодове свог рада. На тај начин обмањују велики број наших добронамерних грађана, који нису информисани како се пуне буџети градова, односно несвесни су да је то и њихов новац бачен у фонтану, али и у многе друге бесмислене инвестиције. Да ли кроз порез на имовину, таксе или доприносе, од кредита који ће опет враћати ти исти грађани, али увек је све на рачун грађана.

     Двери немају ништа против да власт увесељава грађане церемонијама свечаног отварања стратешких инвестиција, отварања фабрика и да то задовољство буде на рачун инвеститора, односно извођача, а да се паре грађана троше одговорно и на општу корист свих.

ГрО Двери Суботица

Фото: gradsubotica.co.rs