Трибина на тему актуелне политичке ситуације одржана је јуче у Мионици у организацији ОО Двери Мионица. Поред председника Српског покрета Двери, Бошка Обрадовића, гости су били и проф. Др Јово Бакић и новинар Драгољуб Дража Петровић, a посебну драж трибини даo je водитељ Ненад Кулачин.

За овакав вид трибине, сасвим би очекивано било да се одржи на неком јавном месту културно – забавног карактера, као што је Дом културе, библиотека, међутим, дозволе за споменуте просторе организатори нису добили. Упркос околностима, трибина се одржала у препуној култној „Кевића кафани“, која није могла  да прими све заинтересоване госте.

„Вечерашње окупљање је пркос овом садашњем политичком лудилу у ком живимо“, рекао је Бошко Обрадовић окупљеним грађанима, додајући да је време у ком се налазимо тотално абнормално и да се морамо борити за достојанствен живот.

Такође, Бошко Обрадовић је искористио прилику да грађанима Мионице појасни идеју и платформу Савеза за Србију од 30 тачака, јер немају прилику нигде да виде а ни да чују због медијског мрака. „Уверићемо вас да смо другачији тако што на власт не долазимо ми лидери Савеза, већ стручни људи који ће имати за циљ да уреде систем, ослободе медије и након годину дана распишу фер, демократске изборе, а потом свака странка нека одлучи како ће изаћи на изборе, да ли у коалицији или самостално, а грађани нека процене у демократским условима коме ће дати свој глас“. 

Сва три госта и поред идеолошких разлика су се сложила да је тренутни систем неодржив и да као народ вапимо за правим вредностима и уређеним системом.

Након трибине говорници су одговарали на питања присутних грађана.

 

[ngg src=“galleries“ ids=“26″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]