Српски Покрет Двери - Лого
Search

Да ли су сви око њега криминалци а само је Александар Вучић невин?

       Након синоћне седнице Савета за националну безбедност нисмо сазнали ништа ново о суштинском питању ко је политички ментор криминалне групе Вељка Беливука, која не би могла да постане то што јесте да није имала заштиту у Влади Србије, МУП-у, БИА и владајућој СНС. То што сви функционери СНС подржавају борбу против криминала који се увукао у сам врх државе, а не смеју да изговоре нити једно име, говори да још увек није одлучено ко ће бити жртвован из њихових редова, а није искључено да све буде само још једна медијска представа. Нема сумње да је у току рат између различитих криминалних група унутар СНС, али председник СНС не сме да пресече већ одлаже завршни сукоб јер му је јасно да ако извуче погрешну циглу читава грађевина владајућег режима може да се сруши.
         
Карактеристично је да на синоћној конференцији по завршетку седнице Савета за националну безбедност није било Небојше Стефановића, донедавно најближег сарадника председника СНС, бившег министра полиције и садашњег министра одбране, председника београдског одбора и другог човека СНС, секретара Савета за националну безбеднсот и шефа Бироа за координацију свих служби безбедности. Право питање гласи зашто он до сада није саслушан на околности да је Дијана Хркаловић, његова десна рука из времена када је био на челу МУП-а, оптужена за покушај државног удара и прислушкивање председника и његове породице? Не зна се шта су више отежавајуће околности по Стефановића: да је за то знао и да он стоји иза тога или да за то није знао и да је тако нешто дозволио. Такође, зашто Дијана Хркаловић, која је у свим режимским медијима оптужена за ова тешка кривична дела, још увек није ухапшена? Зашто није саслушан и Новак Недић, актуелни генерални секретар Владе Србије, кога је на то место поставио бивши председник Владе Александар Вучић лично 2014. године, на околности изјаве бившег потпредседника ФК „Партизан” Владимира Вулетића да Недић стоји иза формирања криминалне навијачке групе „Јањичари” коју су водили Александар Станковић и Вељко Беливук? Зашто није испитана кривична пријава коју је поднео Војни сидикат да је Недић својевремено одлазио на гађање на војна стрелишта заједно са Беливуком? Да ли је Недић могао да се бави оваквим стварима без знања свог тадашњег шефа – Александра Вучића? Или је све то радио управо по његовом налогу? То су праве теме које би једно самостално тужилаштво требало да испита.
         
Посебно је срамотно синоћно обраћање садашњег министра полиције Александра Вулина који без икаквих доказа износи сазнања да су председник СНС и чланови његове породице прислушкивани 1572 пута и да су транскрипти прислушкиваних разговора однети високим функционерима МУП-а, али не зна ни ко је то радио, ни ко је то наручио ни коме је то предато, што од његовог медијског наступа прави фарсу. Оно што једино може бити монструозније чак и од синоћног приказивања језивих сцена зверски мучених и убијених људи од стране ухапшеног криминалног клана, јесте могућност да је БИА све то знала и раније, али да није имала дозволу да реагује и да их хапси јер су били под заштитом владајуће странке и њених људи у Влади и МУП-у. За сваког професионалца међу правим новинарима, полицајцима и тужиоцима право питање гласи: ко су политички шефови Беливукове криминалне групе без којих не би постао то што је постао? Ко из врха власти је направио ову криминалну групу, све време је подржавао и штитио, односно за кога су они заправо радили? Врх те криминалне хоботнице још увек није откривен и очито је да ће онда све остати исто, само ће неки нови криминалци доћи на место Беливука и екипе.
         
Оно што је сада дефинитивно јасно, и што признају сви режимски медији и високи функционери СНС, јесте да је у врху владајуће странке неколико озбиљних криминалаца који су били шефови криминалне групе Вељка Беливука и бавили се разним криминалним и коруптивним пословима преко којих су се обогатили, а то је оно о чему сам причао пре више од годину и по дана и што се налази у мојој књизи „Криминални кругови – Бела књига о криминалу и корупцију врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС”. Нисам очекивао да ће тако брзо истина изаћи на видело и да ће моја сазнања потврдити људи из самог врха власти. Сада не смемо да дозволимо да ураде нову превару и сакрију своју политичку одговорност, на челу са председником СНС. Јер, оно што је сигурно: не могу сви у Вучићевом окружењу бити криминалци или у вези са криминалом, а да он о томе ништа није знао и ни за шта није крив.
 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: