Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dokle će Srbija toleristi Ugljaninove kamenice

Povodom vesti iz medija da je Bošnjačko nacionalno veće uputilo poziv Bedžetu Pacoliju, ilegalnom ministru iz Prištine, da poseti Rašku oblast 21. i 22. jula i prisustvuje programu u organizaciji ovog nacionalnog saveta, ističemo da su ovakvi pozivi nedopustivi, neustavni, nezakoniti i zlonamerni.

Država mora sankcionisati ovakve postupke i pojedince privoleti „poznaniju prava“. Odbrana Kosmeta kao sastavnog dela Srbije stoga ne može imati cenu.

Nijedan nacionalni savet bilo koje nacionalne manjine u Republici Srbiji ne sme ugrožavati suvereneost i celovitost države, niti ima prava da zvanično poziva lica koja ilegalno obavljaju nekakve funkcije u okviru ilegalnih organa u Prištini, imajući u vidu kriminalno-teroristički karakter okupacije na teritoriji naše južne pokrajine.

Posebno osuđujemo niz izjava Sulejmana Ugljanina koji već dugi niz godina sprovodi zloupotrebu prava jedne nacionalne manjine, budući da je rad nacionalnog saveta jedne nacionalne manjine u potpunosti podredio ostvarenju usko stranačkih, ali i neustavnih i nezakonitih ciljeva. Više puta smo pozivali nadležne državne organe da uhapse Ugljanina, uz pitanje zašto je imenovani još uvek na slobodi. Sve to nije urodilo plodom.

Da li je ovaj kriminalni poziv Pacoliju upućen na aktuelnom talasu nove kosmetske politike vlasti, čije se finale svodi na potpisivanje tzv. sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma sa ilegalnim organima u Prištini?

Stoga, povodom ovog skandaloznog poziva očekujemo reakciju nadležnih državnih organa, pre svega resornog ministarstva i javnog tužilaštva. Takođe, ponavljamo stari zahtev: pod hitno preispitati zakonitost rada BNV i Sulejmana Ugljanina.

Dokle ćeš Suljo bacati kamenice na srpsku državu i narod?

Marko Z. Pušica
-predsednik Stručnog saveta za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo
-koordinator Komisije za AP KIM – pod okupacijom

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: