Како ће о даљем гоњењу криминалне групе Вељка Беливука одлучивати они из врха СНС који су са њом сарађивали?

        Поводом вечерашње седнице Савета за националну безбедност, како не бисмо поново гледали позоришну представу у циљу политичке пропаганде владајућег режима, захтевамо од највиших државних институција, посебно оних из сфере безбедности, одговоре на следећа питања:

  1. Зашто још увек није ухапшена Дијана Хркаловић која је у режимским медијима означена као неко ко је припремао државни удар и прислушкивао председника и његову породицу?
  2. Ко је био политички ментор Дијане Хркаловић из врха СНС који ју је довео у БИА, потом у МУП, а онда поставио и за државног секретара у МУП-у?
  3. Ко је Дијану Хркаловић послао у полицијску станицу у Гучи у данима локалних избора у општини Лучани у децембру 2018. године?
  4. Да ли је Дијана Хркаловић била мафијашка веза у врху МУП-а и како је то дозвољено од стране бившег министра полиције а садашњег министра одбране и другог човека СНС Небојше Стефановића, са којим се стално заједно појављивала у јавности?
  5. Зашто Небојша Стефановић још увек није приведен и саслушан на ове околности, и зашто се не тражи његова одговорност?
  6. Да ли је Новак Недић, генерални секретар Владе од времена кад је на њеном челу био актуелни председник Републике, стајао иза формирања криминалне навијачке групе „Јањичари” на Партизановом југу, на челу са Александром Станковићем и Вељком Беливуком?
  7. Да ли је Славиша Кокеза, актуелни председник ФСС, сугерисао Александру Кајмаковићу, власнику више београдских угоститељских објеката, да ангажује криминалну групу Вељка Беливука као обезбеђење, и какве онда Славиша Кокеза има везе са њом?
  8. Да ли су Горан и Александар Папић, блиски сарадници Небојше Стефановића, одржавали контакте са криминалном групом Вељка Беливука и са којим циљем?
  9. Да ли је Небојша Стефановић тајни сувласник једног од ресторана у београдској Бетон хали заједно са Вељком Беливуком?
  10. Да ли је све ово било могуће без знања председника СНС и да ли ће сада бити жртвовани неки мање битни делови ове криминалне организације да би се заштитио врх СНС и њен председник?

На крају, како ће на вечерашњој седници Савета за националну безбедност учестововати представници врха власти из СНС који су директно умешани у послове са криминалном групом Вељка Беливука, који су је створили и све време до сада штитили? Зар не треба надлежне службе безбедности да процесуирају све одговорне без разлике и без обзира на државну функцију на којој се данас налазе?