Српски Покрет Двери - Лого
Search

Градски одбор Двери Ниш поздравља увођење централне информационе тачке којим је Канцеларија за ИТ и е-управу Владе Србије од јуче учинила јавно доступним податке о броју заражених вирусом КOVID19 на територији Републике Србије а што је Градска организација СП Двери тражила у свом обраћању јавности пре пет дана. Пандемијом вируса „корона“ Град Ниш је један од најугроженијих градова у Србији о чему сведочи како број оболелих, тако и јучерашња друга жртва вируса у Нишу.

     Јучерашњи позив Градског штаба за ванредне ситуације запосленима у основним и средњим школама млађим од 45 година и здравствено способним да се ставе на располагање Штабу у циљу помоћи старијим суграђанима је мера која говори о озбиљности ситуације у Нишу. И бројни волонтери, као и нишки привредници показују друштвену одговорност и солидарност, попут фирме „Тами трејд“ која заједно са волонтерима прави заштитне визире за особље нишких клиника. О озбиљности и одговорности, међутим, не говори и јучерашњи позив гранског Синдиката запосленима у нишкој Хитној помоћи, који је ГрО Двери доставио узбуњивач ове установе, а у ком се позиву запосленима синдикално, уз плаћање административном забраном, нуде заштитне маске по цени од „око 100 динара“. Такође, о озбиљности ситуације не говори ни понашање менаџмента фабрике „Јура“ која раднике организовано превозе у препуним аутобусима и уз непоштовање препоруке Владе о недоласку на посао мајки са децом млађом од 12 година.

У Нишу и у Нишавском управном округу тренутно неколико хиљада домаћинстава живи без струје. То нам потврђује обраћање Центра за заштиту потрошача „Форум“ из Ниша али и бројни искључени потрошачи који се свакодневно јављају ГрО Двери у Нишу. Без обзира на разлоге искључења, ГрО Двери Ниш захтева најхитније укључење струје свим искљученим потрошачима у Нишавском управном округу све док траје ванредно стање  и пандемија COVID19 . Велики део ових људи је без икаквих прихода, посебно тешка је ситуација у селима, а сада у време ванредног стања и пандемије вируса, они нису само у категорији угрожених потрошача, већ су угрожени њихови животи и здравље читавих породица.

Такође, ГрО Двери Ниш апелује на Владу Србије али и на друштвену корпоративну одговорност бројних осигуравајућих кућа у Србији да сви медицински радници који се налазе на првој линији борбе са вирусом COVID19, пре свега на Клиникама за инфективне болести, добију бесплатне полисе животног осигурања.

 

ГрО Двери Ниш 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: