Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери има јасан став да су Косово и Метохија саставни део Србије и да је учествовање на сутрашњим сепаратистичким изборима који се одржавају на основу Устава и закона лажне државе Косово заправо признање независности наше јужне покрајине од стране СНС и Српске листе.

      Потписивањем Бриселског споразума 2013. године, тадашња Влада Србије на челу са Ивицом Дачићем и Александром Вучићем се обавезала да приморава Србе на Косову и Метохији да изађу на локалне и парламентарне изборе у оквиру правно-политичког сепаратистичког система тзв. Републике Косово. Јер ако режим у Србији тврди да се није одрекао Косова и Метохије као саставног дела Србије, постављамо питање како то прави своју листу (Српска листа) и позива да се гласа на сутрашњим изборима који се одржавају по изборном законодавству различитом у односу на оно које важи у Србији? Срби на КиМ су већински народ у својој држави, а не мањина и дијаспора у туђој држави.

Не само да владајуће странке у Србији преко Српске листе учествују на сутрашњим сепаратистичким изборима, већ уцењују и притискају тамошње Србе да на те изборе изађу више него власт у Приштини. Нажалост, режим у Србији то ради годинама уназад, преко својих криминалних структура које су у почетку деловале иза сцене, а у последње време људи из тих структура су и званични представници Српске листе.

Иако знамо да није лако одупрети се уценама и претњама криминалних кругова из Српске напредне странке, позивамо Србе са Косова и Метохије да сутра остану код својих кућа и не дају легитимитет изборима који се не спроводе по законима Републике Србије већ признају лажну државу Косово. Наш заједнички задатак јесте смена актуелне власти у Београду која се сваки дан све више одриче дела наше државне територије и наставак борбе за очување КиМ у саставу Србије, јер тамошњи Срби другу државу немају. 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: