Српски Покрет Двери - Лого
Search

Након јучерашњег апела  који су, у име јавног интереса, упутиле одговорне нишке медијске редакције (Јужне вести, Данас, Н1, Вечерње новости, агенција Бета, Ал Џазира) председници Владе и председнику државе, уследио је одговор епидемиолога Бранислава Тиодоровића на јавном сервису, да у  Нишу има 27 заражених, од чега 6 лекара и 2 медицинске сестре.

Изражавајући захвалност нишким новинарима на питању и епидемиологу Тиодоровићу на одговору, ГрО Двери Ниш сматра да нетранспарентност у одлучивању, информисању и спровођењу мера угрожава јавни интерес и може довести до ширења панике са несагледивим последицама.

У ту сврху, Двери сматрају да је потребно, у циљу спречавања ширења панике, под хитно:

Позивамо Председника Србије Александра Вучића и Владу Србије на поштовање Устава и деловање у складу са јавним интересом. Све одговорне у локалним самоуправама позивамо на озбиљност и одговорност. Да бисмо спречили ширење гласина, које увелико круже градом Нишем и уносе немир, нужне су правовремене и истините информације. То је оно што грађани Србије, а Ниша посебно, у овом тренутку немају.

 

ГрО Двери Ниш

Фото: Јужне вести

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: