Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пресуда Основног суда у Београду којом се председник СНС Александар Вучић, као актуелни председник државе, осуђује и проглашава кривим због повреде части председника Двери Бошка Обрадовића је трачак наде да српско судство још није престало да дише.

      Казна од 200 000 динара је мала сатисфакција за све  увреде које су нам као странци у више наврата стизале од СНС-а, али и директно од Александра Вучића тог 13. и 16. фебруара 2019. године на ТВ Пинк где је председника Двери назвао фашистом и лоповом.

Очекујем да се српско судство после ове пресуде ослободи притиска који на њу врши актуелна власт и да смелије крене у борбу против криминала и корупције које изједа наше друштво.

Такође, позивамо странке на власти да схвате погубност оваквог острашћеног понашања у политици  и да отпочну дијалог са опозицијом који за циљ треба да има општи бољитак по нашу државу и друштво у целини.

Због горе наведеног захтевамо од актуелног градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да се због више својих изјава у медијима и на свом твитер налогу, где је тражио „хитно психијатријско вештачење Бошка Обрадовића и чланова његове фашистичке организације како би се утврдило какве менталне болести имају“, а које је пренео и дневни лист „Курир“, али и због називања чланова Двери лоповима – јавно извини како га не бисмо тужили за повреду угледа и части, јер је судском пресудом против Вучића утврђено да су то само лажи.

То би био први корак ка успостављању  нормалног дијалога власти и опозиције, а као други корак у том правцу би био да нам одговори на писмо ГрО Двери Нови Сад и питања везаних за катастрофално стање  екологије у Новом Саду које смо му упутили 24. новембра прошле године и на која још нисмо добили одговор.

 

Ивана Стојановић
Члан Председништва Двери
Председник ГрО Двери Нови Сад

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: