Српски Покрет Двери - Лого
Search
Poslanik Dveri čestitala Krimu na gradnji  ekonomskih mostova

Narodni poslanik Dveri, Marija Janjušević je početkom nedelje u Moskvi prisustvovala konferenciji za medije, na kojoj je najavljen program ovogodišnjeg Ekonomskog internacionalnog foruma na Jalti, YIEF 2019.

Konferenciju je vodio kopredsednik asocijacije „Poslovna Rusija“ Andrej Nazarov, uz prisustvo stalnog predstavnika Republike Krim  pri predsedniku Rusije, gospodina Georgija Muradova. Pored novinara iz celog sveta, prisutnima se, pored Marije  Janjušević,  obratio i poslanik Bundestaga, gost iz Francuske, ambasador Zimbabvea i drugi.




U svom obraćanju, Marija Janjušević je istakla važnost bratskog odnosa sa Rusijom, koji Srbiji pomaže u očuvanju Kosova i Metohije u svojim granicama i istovremeno podržala povratak Krima u okrilje Rusije. Deo njenog govora preneli su i ruski mediji u Moskvi i na Krimu:


 „Sledeće nedelje se navršava 20 godina od podmuklog i bezdušnog bombardovanja naše države od strane NATO snaga. Oni su rušitelji i ubice dece, a nasuprot njima Rusija je graditelj. Vi ste sagradili veličanstven most koji Krim povezuje sa ostalim delovima Rusije, ali ste za ovih četiri, pet godina sagradili i veliki broj nevidljivih, ekonomskih mostova koji spajaju Rusiju sa svim delovima sveta. U okviru sesije Rusija – Evropa, na Forumu će biti razgovora o razvoju odnosa Ruske Federacije i evropskih zemalja, njihovoj budućnosti i perspektivi. Ključna reč je „partnerstvo“ , jer samo na tom osnovu je moguće graditi stabilne i održive odnose. Verujem u snažan potencijal gastroturizma u Rusiji. Mislim da je pored ostalog, proizvodnja vina dobra prilika za razmeni iskustava i saradnju Srbije i Krima.“




Delegacija Dveri, predvođena predsednikom Saveta za spoljne poslove Draganom Trifković, će i ove kao i prethodne godine prisustvovati Forumu, na kojem se očekuje i prisustvo Marin le Pen, poslanika Evropskog parlamenta i nacionalnih parlamenata Nemačke, Francuske,  predsednika Sirije, Emir Kusturica, Žerar Depardje i mnogi drugi. Prošle godine je bilo prisutno 612 međunarodnih učesnika, a ove godine se očekuje porast u svim segmentima.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: