Српски Покрет Двери - Лого
Search

На данашњој конференцији за медије одржаној у Медија центру у Београду, подршку Породичној шетњи која ће бити одржана 15. маја у 15 часова испред Дома Народне скупштине у Београду, дало је још пет организација. На конференцији за медије су говорили: Бошко Обрадовић – Српски покрет Двери, др Владимир Димитријевић – један од потписника Апела 212, др Слободан Јанковић – Српски демократски савез, Ивица Божић – Антиглобалисти др Драган Петровић – Покрет свесрпског уједињења, Жељко Бандић – Равногорски покрет и Немања Петровић – Београдски фронт.

Бошко Обрадовић: Идеја власти је да Закон о родној равноправности и Закон о измена и допунама закона о забрани дискриминације неопажено прођу у сенци расправе о легализацији хомосексуалних бракова, а можда су још гори од тога. Наиме, ради се о увођењу антиуставне категорије рода у наше законодавство, која подразумева да дете рођењем није ни мушко ни женско већ да ће се тек касније у животу определити шта је. Такође се другим законом уводи вербални деликт и кажњавање свакога ко другачије мисли или критикује нове идеологије хомосексуализма и родне равноправности. Тражимо хитно повлачење из скупштинске процедуре Закона о родној равноправности и Закона о измена и допунама закона о забрани дискриминације. Овај захтев испоручићемо властима на Породичној шетњи коју Српски покрет Двери, уз подршку преко 20 других удружења, организује у суботу, 15. маја у 15 часова испред Народне скупштине под слоганом „ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ”. Позивамо све родољубе и породичне људе да нам се придруже.“

Др Владимир Димитријевић: У Србији је, после бомбардовања, број оболелих од леукемије 80 пута већи него пре. То говорим јер су у Србији основна људска права, попут права на здравље, права на здравствену заштиту и права на рад дубоко угрожени, а за то време они који заступају интересе глобалиста намећу теме које нису теме српског друштва. Зато, позивајући на Породичну шетњу у суботу 15. маја у 15 часова испред Народне скупштине, на Светски дан породице, желим да кажем једну веома битну ствар: Пред нама наступа период који ће бити својеврсни период прогона свакога ко другачије мисли, јер нови Закон о забрани дискриминације подразумева радикални обрачун са свима који критукују лажну и ненаучну деологију џендера која тврди да уопште не постоји природни пол.

Др Слободан Јанковић: Српски демократски савез, као демократски политички покрет, се залаже за равноправност свих људи. Али та равноправност не значи да ми, у оквиру наводне борбе за људска права, проширујемо неслободу, сужавамо простор слободе говора свести и вероисповести што кроз Закон истополним заједницама, Закон о родној равноправности и Закон о измена и допунама закона о забрани дискриминације, предвиђа. Зато вас све позивам да дођете у суботу у 15 часова на Продичну шетњу.

Ивица Божић: Антиглобалисти су постали познати у последње време организовањем протеста у вези несталих беба. Што се тиче Закона о истополним заједницама, није то питање само истополних бракова, него ће ускоро ти бракови и да усвајају нашу децу, а већ знамо какав проблем имамо са социјалним службама. Када смо видели да Двери организују Породичну шетњу, хтели смо да гестом подршке дамо пример и другим људима, посебно онима изван политике. Дошло је време да око врло битних ствари, а то је свакако породица, будемо сви сложни. Из тог разлога позивам све грађане да се у суботу 15. маја појаве испред Скупштине, јер је ово пре свега један аполитичан скуп.

Др Драган Петровић: Ми у Србији имамо, као доминантан, неолиберални концепт. Његова одлика јесте још веће богаћење оних који су већ богати, а да широки слојеви становништва буду све сиромашнији, што се негативно одражава и на природни прираштај.

Жељко Бандић: Закон о истополним браковима је неприхватљив и у супротности је са верским осећањима огромне већине становништва без обзира на верску припадност и као такав је ништаван и невалидан. Овај закон нема никакве везе са припадницима ЛГБТ популације, већ на овом закону инсистирају центри моћи који су садашњи режим и довели на власт. Позивам све људе који цене традиоционалне и породичне вредности да дођемо на Породичну шетњу у суботу 15. маја, уз паролу „Не дамо светиње“, а у овом случају су светиње наша деца.

Немања Петровић: Данас сам овде, пре свега, као отац, син, брат, стриц… Јако сам забринут за будућност све наше деце, јер не знамо у каквој ће Србији они одрастати и радити. Дошло је време да станемо у одбрану породице о којој сви толико причамо, и то не само кроз саопштења и конференције, већ суштински – на улици, од села до села, од града до града, од породице до породице. Време је да вратимо државу у руке народу, затим да поставимо здраве темеље, а темељ свакако јесте породица. Зато, 15. маја у 15 часова знамо где ћемо бити – испред Народне скупштине Републике Србије!

Целу конференцију за медије можете погледати овде: 

 

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: