Српски Покрет Двери - Лого
Search

У Дому културе у Чачку одржана је промоција нове књиге председника Двери.

      Проф. Владимир Димитријевић је истакао да од 1999. до данас прати рад покрета Двери не као партијски војник већ као хришћанин који је дочекао да постоји политичка опција која заступа хришћанске вредности.

Он је говорио да не смемо бити идолопоклоници у политици и да је хришћанин дужан да брани овај свет и да се не мири са злом. По њему Двери су ушле у политику „са намером да се на нови начин боре против овог нашег безизлаза, а наше је да му помогнемо јер и ми желимо да Србија не буде септичка јама.“

      Народни посланик Драган Весовић истакао је да је све говоре из књиге слушао уживо и да му је то отежавајућа околност да буде објективан. „Скупштина је нешто што је можда боље представљено овим текстовима него оним што о њој пише у закону. Врло брзо смо сви ми схватили да скупштина није оно што је њена званична презентација већ једна фарса демократског плурализма у којој влада једноумље и гласање на звонце.“ – рекао је Весовић.

    Бошко Обрадовић је истакао да је посебно тешко говорити у свом родном месту и пред драгим људима и изразио захвалност што заједно с њим трпе све медијске етикете и черечења.

„Најновија лаж је да ми је кум криминалац Тоцило. А овде сви знате да је моја породица из Вранића и да имамо само једно кумство“ – рекао је он.

Говорећи о књизи осврнуо се и на то да је баш у првом обраћању морао да реплицира на оптужбе да је фашиста што сматра највећом увредом.

„Ја верујем да је и политика, иако оваква каљуга и често означена као простор најгорих ствари, уједно и простор хришћанског сведочења истини. Ми смо обавезни да се бавимо политиком“ – рекао је Обрадовић.

 

                             

 

[ngg src=“galleries“ ids=“78″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: