Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пре неколико дана, прилично стидљиво, у јавност је (за нас косметске Србе више него очекивано) процурела информација да ће  од 14.12.2020. године електроенергетска корпорација тзв. Републике Косова преузети од ЕПС-а напајање и снабдевање севера Косова и Метохије електричном енергијом, а према договору који је режим у Београду преузео као обавезу још Бриселским споразумом. Према том споразуму, електроенергетски систем Републике Србије се предаје и утапа у електроенергетски систем тзв. Републике Косово и тиме се читав простор Косова и Метохије ставља под контролу тзв. Републике Косово и по основу енергетике.

       То је још једна у низу издаја националних интереса државе Србије и косметских Срба пре свега и предаја институција државе Србије  тзв. Републици Косово, од стране режима у Београду.

Да подсетимо, по истом принципу и по преузетим обавезама по истом Бриселском споразуму, режим је сепаратистима на Космету предао полицију, цивилну заштиту, локалну самоуправу, шумска газдинства, правосудни систем, катастарске књиге, граничне прелазе, телекомуникације, локалне медије, као и формирање тзв. Косовских Безбедносних Снага (КБС), а све под велом тајни и лажне ујдурме око царинских такси које су послужиле као параван за формирање КБС-а, за шта је прећутну сагласност дала и тзв. Српска листа.

Све ово директор канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, својевремено велики критичар лика и дела Александра Вучића, а потом и прелетач у СНС јато, Петар Петковић, покушава да одбрани, нешто што је очигледно неодбрањиво, па се и сам уплиће у „врзино коло које је сам заплео“. Петковић каже да све то није истина и да су све то дезинформације, којима се жели изазвати паника и несигурност код косметских Срба. Он ипак, у својој изјави, потврђује да су то раније преузете обавезе према постигнутом Споразуму о енергетици, а у складу са тајним договорима режима у Београду и Приштини којим ће, наводно, Срби имати сигурно напајање електричном енергијом. То ће се догодити у тренутку када се ћерка фирма ЕПС-а региструје у Приштини, а чији су оснивачи, како каже канцелар, ЕПС И Заједница српских општина, што је још једна у низу лажи и обмана Петра Петковића, којима заправо он и његов ментор додатно изазивају панику и забринутост код косметских Срба.

Питамо канцелара Петра Петковића: По којим ће то законима бити регистрована ћерка фирма ЕПС-а? Да ли по истим по којима су регистроване и тзв. Српска листа и ћерка фирма МТС-а, дакле тзв, косовским законима? Да ли је по Петковићу тзв. Заједница српских општина већ формирана, а да ми о томе ништа не знамо? Да ли је тачна информација да су радници ЕПС-а са севера Космета добили понуду да пређу у енергетски систем тзв Косова или да се у супротном селе у Србију? Да ли укидање српског електроенергетског система на северу Космета значи и почетак наплате потрошене електричне енергије, како по домаћинствима тако и по преосталим српским привредним субјектима? Да ли се Србија свесно одриче тих финансијских средстава, а тиме и свог становништва? Ко је тај ко је на све то пристао, именом и презименом господине канцелару? Докле мислите да можете више да нас лажете и обмањујете, а све под изговором и тзв. бригом и борбом за боље сутра нас косметских Србе?

Ми Вас позивамо да се за нас и о нама више овако и оволико не бринете, јер и поред Вас имамо много мука и непријатеља. Сваки ваш покушај да нам помогнете и да се о нама бринете, заврши се новим исељавањем Срба са КиМ.

У једно ипак можете бити сигурни. косметски Срби никад нису били, нити ће бити Ваша монета за поткусуривање са режимом у Приштини који је уједно и Ваш коалициони партнер. Будите сигурни да ће врло брзо доћи дан када ћете за сву издају, лоповлук и криминал који сте починили преко грбаче косметских Срба, морати кривично да одговарате, јер су све то (не)дела која не застаревају. А то што упорно покушавате да нас на силу угурате у некакву Заједницу српских општина, то Вам неће проћи и то је за нас, косметске Србе, необавезујући акт.

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ И БОГ ПОМОГАО!

 

ПО Двери за Косово и Метохију

Фото: pixabay.com

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: