Српски Покрет Двери - Лого
Search

У Чачку је данас одржана конференција за медије Српског покрета Двери посвећена судском прогону чланова Двери због досадашњег опозиционог политичког деловања. Преко 30 чланова Двери има разне прекршајне и кривичне судске поступке због учешћа на протестима и разним другим опозиционим политичким акцијама. 

      Тако су кривично гоњени председник Извршног одбора Двери Борко Пушкић, директор Покрета Александар Танасковић, потпредседник ИО Славиша Милетић и председник Двери Бошко Обрадовић. На удару парничног гоњења нашао се и председник Политичког савета Двери др Владимир Димитријевић, по тужби ЛГБТ организација. Такође, против директора Информативне службе Двери Миодрага Прековића, воде се два судска поступка – један кривични због наводне увреде председника општине Аранђеловац и други прекршајни, због протеста приликом избацивања из куће породице Јашовић од стране јавног извршитеља.

Прошле године је због учешћа на протесту испред Народне скупштине ухапшено 14 чланова Двери, међу којима је и потпредседник Двери Милован Јаковљевић, против којих се још увек воде прекршајни поступци. Само у Чачку, због учешћа у прошлогодишњем протесту против закључавања грађана, полицијског часа и ванредног стања, кажњено је 12 бивших одборника, чланова и присталица Српског покрета Двери у укупној висини од 310.000 динара: Ђорђе Шипетић, Иван Видојевић, Александар Божовић, Ацо Ђенадић, Радисав Рацковић, Ведран Студен, Александар Вукадиновић, Драган Дамљановић, Миленко Пауновић, Борко Бодић, Гордана Ђорђевић и Снежана Лазовић.

На конференцији у Чачку на којој је присуствовала већина кажњених обратили су се Бошко Обрадовић, Владимир Димитријевић и Снежана Лазовић. Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Не знам како су прошле друге опозиционе колеге у својој досадашњој борби против власти, али знам да је због учешћа у различитим опозиционим акцијама и протестима владајући режим ударио на Српски покрет Двери свим судским средствима и данас се воде различити прекршајни и кривични поступци против 30 највиших функционера, чланова и присталица Двери. Лично сам недавно кажњен са 70.000 динара због организације прошлогодишњег протеста испред Председништва Србије, а у току је и кривични поступак против мене и неколико чланова највишег руководства Двери, као и против председника нашег Политичког савета. Може ли то бити случајно? Колико других опозиционих политичких организација данас трпи овакав прогон? Само овде у Чачку 12 наших бивших одборника у скупштини града Чачка, чланова и присталица Покрета прекршајно је кажњено са преко 300.000 динара, а неколицини је запрећено и затворском казном иако им пресуде никада нису лично уручене.

Могу само да кажем да сам поносан на све ове храбре људе са којима сам заједно прошле године изашао на један од првих протеста и протесних шетњи у Европи против закључавања и полицијског часа у време противуставно уведеног ванредног стања у Србији. Чачак се тада уписао на мапу ретких градова у Европи који су се супротставили новом тоталитаризму и кршењу људских права под изговором пандемије. Када погледате ове чачанске прекршајне судске пресуде јасно видите како су се мењале под притиском вансудских елемената из редова политичких власти. Наиме, већина окривљених у Чачку је првобитно добила ослобађајуће пресуде од стране Прекршајног суда у нашем граду, а неки од њих само судске опомене, да би након жалбе Полицијске управе Чачак, притиска власти који је уследио и пресуда Апелационог прекршајног суда у Крагујевцу сви били кажњени са 20, 30 или 50.000 динара упркос томе што су првобитно били ослобођени и што није постојао никакав правни основ за њихово кажњавање. Ово је покушај власти да се заустави опозициони рад Двери на сваки начин. Судски прогон који је и даље у току не може нас уплашити и Двери настављају своју опозициону борбу истим интензитетом”, закључио је Бошко Обрадовић на крају свога обраћања јавности.


Целу конференцију за медије одржану овим поводом можете погледати овде:

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: