Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас је градска организација Српског покрета Двери из Београда поднела Ургенцију за хитно поступање по кривичним пријавама против функционера СНС-а на Звездари због криминала и корупције у овој градској општини.

       Наиме, у јуну месецу прошле године Српски покрет Двери поднео је кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја из члана 359. Кривичног законика Републике Србије и за фалсификовање службених исправа из члана 356. Кривичног зааконика Републике Србије и то против: садашњег председника општине Звездара Владана Јеремића, против садашњег председника Скупштине општине Звездара Александра Ерора, против бившег председника општине Звездара Милоша Игњатовића, као и против двоје запослених у општини Звездара Саше Павловића и Небојше Перића. Кривичне пријаве предате су и против извођача радова – предузећа “Изотекс“ и директора овог предузећа Игора Митровића, запосленог Драгана Голубовића, против предузећа које је вршило надзор “Сико тек“ и њихове директорке Слађане Ковачевић и запосленог Николе Таталовића.

Сва ова лица су потписала, оверила, исплатила и примила новац у износу од укупно 115 милиона динара односно близу 980.000 евра без ПДВ-а, за радове које нису скоро или уопште извели на одржавању и изградњи некатегорисаних путева на територији општине Звездара.

Данас смо, према Закону о јавном тужилаштву поднели Ургенцију за хитно поступање државног тужилаштва у предмету високе корупције органа градске власти као и службеника у градској општини Звездара.

Подсетили смо Јавно тужилаштво да је од дана подношења кривичне пријаве прошло више од годину дана и да немамо нити једну информацију да је предузета било каква радња и поред великог броја докумената који су тужилаштву достављени и стављени на увид и поступање. Посебно подсећамо Јавног тужиоца на начела рада Јавног тужилаштва, односно поступање у складу са законом, савесно, поштено, професионално и без непотребног одлагања. Ми смо данас подсетили и на чињеницу да је ово тужилаштво предузело кораке одмах након подношења кривичне пријаве, ова лица не би била на листи СНС и не би могла да буду бирана, постављена и именована на високе функције у општини Звездара.

Очекујемо да ће тужилаштво у најкраћем року да предузме све радње у циљу гоњења починилаца ових кривичних дела. Од тужилаштва очекујемо и да ову истрагу прошире и на градоначелника и заменика градоначелника Београда, Зорана Радојичића и Горана Весића јер су они директни учесници преношења средстава из буџета града Београда на рачун општине Звездара и невероватно је да нису знали где ће завршити милион евра. Ако се има у виду да СНС званично, медијски  уз сликање и промовисање отвара “постављени семафор“, “пешачки прелаз“, “пречишћиваче ваздуха“ и друге небитне ствари, оправдано се сумња зашто Весић и Радојичић нису отворили путеве на територији општине Звездара ширине 6 метара и то у насељима којима су они преко потребни као што је Миријево, Мали и Велики Мокри Луг на Звездари и то недалеко од самог кабинета градоначелника и заменика градоначелника.

Двери су и данас поручиле да ће све злоупотребе, криминалне радње и корупција бити истражене и процесуиране, а кривци се наћи у затвору уз финансијску одговорност и лустрацију, односно да ће им бити одузета незаконито стечена имовина, да ће им бити забрањен рад у било којој јавној  установи, а новац враћен у буџет за решавање проблема грађана.

 

Радмила Васић

Члан Председништва Двери
Председник ГрО Двери у Београду

[ngg src=“galleries“ ids=“469″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Цео догађај, као и конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: