Dveri: Protivimo se poklanjanju državnog zemljišta kompaniji Tenis

Gradska skupština Kikinde, bez javne rasprave, donela je na prečac odluku, kojom se podržava ideja Ministarstva poljoprivrede da se nemačkoj kompaniji „Tenis“ na zakup od 30 godina po bagatelnoj ceni dodeli najkvalitetnije zemljište u opštini.

U ovoj opštini će biti izgrađena jedna od 20 planiranih farmi u Srbiji, koja će se baviti uglavnom svinjogojstvom.

Domaći poljoprivredni proizvođači ostaće uskraćeni za 2,5 hiljada hektara banatskih oranica.

Završna faza biće monopolska pozicija u mnogim poljoprivrednim oblastima, naročito u Vojvodini, što svemu daje zanimljivu geopolitičku notu, u kojoj će srpski faktor vremenom biti sve ekonomski slabiji, što može imati i druge političke posledice.

Srpski pokret Dveri je već skoro dve godine govorio o scenariju dolaska nemačke kompanije na prostor severa Banata i dosledno smo se zalagali da se o tome otvori javna rasprava. Ambicije su porasle, pa tako ovih dana i Zrenjanin i još nekoliko gradova spremaju dobrodošlicu nemačkom biznisu.

Naš stav je da domaće stanovništvo neće imati boljitka od dolaska ove kompanije u naše krajeve, te da će za par godina, možda i ranije, svima biti jasno da su domaći proizvođači u podređenom položaju.

Vlast ovu odluku brani, dok su poljoprivrednici nezadovoljni i u strahu čekaju razvoj ove situacije.

Građani Vojvodine treba da znaju da su za ovu odluku glasali predstavnici SVM-a, SNS-a i SPS-a.

Srpski pokret Dveri je još od 2013. godine pokrenuo kampanju protiv prodaje zemlje strancima i pokazao brigu o poljoprivredi.

Od trenutka dolaska na vlast Dveri će prekinuti politiku davanja povlastica stranom ekonomskom interesu, a u povlašćeni položaj staviti domaćeg privrednika i poljoprivrednika.


 Informativna služba Srpskog pokreta Dveri