Boško Obradović: Bivši i sadašnji režim su jedna kolona po pitanju EU, KiM i kriminala i korupcije

Kandidujem drugačiju političku ideju: da na vlast dođu oni koji nikada nisu bili na vlasti.

Prava istina o jednoj koloni za izbore je da bi predizbornu koaliciju trebalo da naprave vodeći predstavnici bivšeg i sadašnjeg režima, jer je njihova politika ista, čak su i mnogi kadrovi iz bivšeg režima sada deo vlasti SNS, a i ključni koalicioni partner – SPS – im je isti. To se može lako proveriti na pet ključnih politička pitanja:

1.     1.  I SNS i režim pre SNS se zalažu za ulazak Srbije u EU po svaku cenu, a nije im stran ni put u NATO, samo što za sada ne smeju javno da ga zastupaju već našu državu vode u NATO tajnim putevima.  

2.      2. I SNS i oni pre njih podržavaju antiustavne Briselske sporazume kojima se Srbija odriče svojih državnih institucija na KiM. Zato bivši ne žele sada da ruše Vučića, jer bi onda oni morali da priznaju nezavisnost Kosova.

3.    3.   I SNS i bivši režim ne smeju da pokrenu pravu borbu protiv kriminala i korupcije jer su njihovi vodeći funkcioneri do grla u kriminalu i korupciji. SNS je samo do maksimuma razvio sistem vlasti, kontrole medija, partijskih monopola i pljačke režima pre njih.

4.     4.  I jedni i drugi su za subvencionisanje stranih firmi iz našeg budžeta, na štetu domaće privrede i poljoprivrede.

5.   5. I jedni i drugi ćute o zelenaškim stranim bankama koje pljačkaju naše građane na valutnim klauzulama i drugim nezakonitim provizijama.

Građani Srbije koji nisu za Vučićev sadašnji režim, ali ne žele ni restauraciju vlasti koja je bila pre SNS – moraju imati alternativu. Zato kandidujem drugačiju političku ideju: da na vlast u Srbiji dođu isključivo oni koji do sada nikada nisu bili na vlasti. Ovde ne sme biti ideja da smenimo Vučića, a da ostane Vučićeva politika koju će neko drugi voditi. Ovde je ideja da dođe nova politika koja će preispitati pogubni put u EU, antiustavne dogovore oko KiM, sve lažne diplome i doktorate, sve korumpirane političare, bankare, policajce, tužioce i sudije koji su deo političke mafije koja vlada Srbijom bez obzira na smenu vlasti, sve bankarske pljačke, sve katastrofalne ugovore sa stranim firmama…

Zato Dveri smetaju: što nisu deo ovih ujedinjenih monopola koji vladaju Srbijom tri decenije. Jer je naša politika drugačija i od sadašnjeg i od bivšeg režima. Jer u našim biografijama nema kompromitujućih materijala, pa ne mogu da nas drže u fiokama i ucenjuju. I najviše zato što smo rešeni da se obračunamo sa kriminalom i korupcijom koji su uništili Srbiju kao deo svih režima do sada. To ne može niko drugi. To može samo neko ko u tome nije učestvovao. To mogu samo Dveri.

I to će biti ta politička podela na dve kolone u Srbiji: jedni, koji su spremni da priznaju nezavisnost Kosova, a nespremni da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima, i drugi – predvođeni Dverima – koji su za očuvanje KiM u sastavu Srbije i konačni obračun sa političkom mafijom u Srbiji.Autor je narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri.