Српски Покрет Двери - Лого
Search

Када сам пре више од пола године написао први чланак на тему „расипања скоро 20% патриотских гласова” који нису за садашњу власт, мислио сам управо на окупљање у један национални фронт овог типа као једино решење за опозициони излазак српских родољуба на наступајуће изборе на свим нивоима 3. априла следеће године.

       Поносам сам што ће Српски покрет Двери бити стожер оваквог националног окупљања на следећим изборима и да ћемо све од себе да оправдамо ту улогу. Поред прозападне колоне бившег режима и још прозападнијих лево-зелених, бирачи сада имају и трећу опозициону колону, црвено-плаво-беле, а то је Патриотски и антиглобалистички блок под слоганом „Нови људи за промену система”. Ово је трећи пут на српској политичкој сцени између бивше и садашње власти, ово је дуго очекивано уједињење српских родољуба и само почетак прављења једног широког патриотског опозиционог предизборног савеза. Ово није уједињавање само за ове изборе већ дугорочна визија једног заједничког политичког деловања на десном полу српске политичке сцене.

Оно што посебно желим да истакнем јесте да је Патриотски блок један тим у коме се налазе нови, прави и некомпромитовани људи, а када то кажем то се односи како на присутне међу нама који никада нису били на власти тако и оне који су у своје време часно обављали одређене политичке функције, што је за пример. Јер, млади и нови људи у политици су нам преко потребни као гарант за промену корумпираног правосудног и политичког система, али су нам такође неопходни и људи који су већ показали да се јавне функције могу обављати поштено. Зато сам изузетно поносан што су потписници овог споразума о формирању Патриотског блока један Драган Добрашиновић као симбол усправне Србије и борбе против корупције, Љубомир Симић као представник правих монархиста и бораца за обнову Краљевине Србије, или Димитрије Видановић као представник једне аутентичне локалне групе грађана. Ово је спој младости и искуства, од некадашњег министра и великог борца за Косово и Метохију проф. др Слободана Самарџића до нове снаге српске политике Николе Маленчића.

Посебно ми је драго што се у нашем споразуму нашао и еколошки патриотизам и што га симболички представљају Душан Митић који се већ 40 година бави темом екологије закључно са Савезом месних заједница Старе планине и проф. др Душко Кузовић, највећи борац против пошасти која се зове „Рио тинто”.

Сада коначно сви српски родољуби имају за кога да гласају са сигурношћу да њихов глас није бачен глас већ управо глас за уједињене патриоте и једну нову и праву српску хришћанску, државотворну, суверенистичку, родољубиву и про-породичну политику. Ово је и велики слободарски и антиглобалистички предизборни блок који је против уласка Србије у НАТО и ЕУ, који се противи ковид пропусницама и обавезној вакцинацији, који се залаже за право на избор, који се противи незаконитом уласку миграната на нашу територију и угрожавању безбедности грађана Србије, и коме је Србија са Косовом и Метохијом у свом саставу изнад свега. Ово је и уставобранитељски покрет који ће снажно искорачити против уставних промена и плана владајућег режима да отвори пут ка избацивању преамбуле о КиМ из Устава Србије или наметања других штетних закона које до сада нису могли да спроведу.

Сигуран сам да ће данашња вест о опозиционом укрупњавању и формирању Патриотског блока обрадовати многе српске родољубе и да ће нам се придружити у овој борби да глас патриота буде веома снажан у будућем сазиву Народне скупштине. Таквих патриота има и у опозицији која је бојкотовала прошлогодишње изборе, као и међу онима који су на њих излазили и бирачима власти који су разочарани. Време је за смену актуелног недемократског и криминализованог режима, али и долазак нових, правих и некомпромитованих људи за промену система.

Ми долазимо, уједињење патриота је почело, видимо се на терену у заједничкој борби да нам свима Србија буде на првом месту. Јер, ако Србија није на првом месту – шта је на првом месту?

 

 

Бошко Обрадовић

Председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: