Српски Покрет Двери - Лого
Search

Желео бих најпре да се захвалим двојици драгих људи који су много помогли Српском покрету Двери у нашем друштвено-политичком раду и развоју, а то су академик проф. др Коста Чавошки и проф. др Милош Недељковић. Академик Чавошки био је увек ту када нам је била потребна подршка и савет, а професор Недељковић отворио је врата Машинског факултета у своје време за најпосећеније студентске трибине на Универзитету у Београду које су Двери организовале пре него што смо ушли у политику. Посебна ми је част што су обојица данас пружила подршку споразуму о формирању Патриотског блока за следеће изборе и што ће се њихов потпис наћи међу осталим истакнутим интелектуалцима.

      Истовремено бих желео да се захвалим и господи проф. др Александру Липковском, проф. др Ђорђу Чантраку и др Владимиру Димитријевићу, који су као нестраначке личности пружили подршку овом националном окупљању око Двери. Хвала на подршци и пуковнику мр Драгану Крсмановићу, ратном команданту аеродрома „Поникве” и некадашњем директору Војног архива. Потпуно сам уверен да смо сви заједно кренули јединим исправним путем, а то је обједињавање родољубивих снага у један заједнички патриотски предизборни савез. Само на тај начин можемо сачувати сваки патриотски глас и имати утицајан глас патриота у следећем сазиву Народне скупштине.

Српски родољуби који нису ни за садашњу Вучићеву власт ни за повратак на Тадићево време одавно траже укрупњавање и уједињење патриотских опозиционих снага на трећем путу. Новоформирани блок биће не само патриотски већ и антиглобалистички и уставобранитељски. То значи да ћемо сви заједно позвати грађане да изађу на референдум 16. јануара и гласају против најављених уставних промена у области правосуђа. Колико од сутра почиње наша нова референдумска кампања под слоганом: „Уставобранитељи – НЕ промени Устава!” Позивамо све родољубиве организације и појединце да нам се придруже и да заједничким снагама спречимо измене Устава које су само увод у даље наметање избацивања преамбуле о Косову и Метохији из садашњег Устава, обавезне вакцинације, насељавања миграната и отварања рудника литијума од стране „Рио Тинта” широм Србије.

Ако је владајући режим под притисцима из Брисела спреман да мења Устав, онда ми имамо посла са влашћу која не ради у нашем националном и државном интересу већ у интересу странаца. Тим пре постаје важно да се сви којима је Србија изнад свега објединимо у заједнички национални фронт за одбрану Устава и наше суверености. Србија не сме постати колонија и депонија, а то је пут којим иде Вучићева власт. Позивам све патриоте да изађу на референдум и гласају против планираних промена Устава, као и да на следећим изборима подрже ово уједињење патриота у једну изборну колону. Жути, бивши режим и Зелена, још прозападнија политичка опција у Србији имају своје уједињене колоне, а сада и патриотска опозиција на десном спектру има своју уједињену колону: Црвено-плаво-беле.

 

 

Бошко Обрадовић

Председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: