Поздравно слово Брајана Брауна, председника Међународне организације за породицу, проистекле из Светског конгреса породица, највеће светске организације за заштиту породичних вредности, чији су и Двери члан.

Драги српски пријатељи,

Желим да вам у име Међународне организације за породицу и у моје лично име честитам Међународни дан породице.

Породица је темељ сваког друштва; цивилизацијска институција старија од сваке државе и сваке идеологије и она има право на заштиту државе и друштва. Много више од тога, породица је заједница љубави, обавеза и одговорности; због њене добробити, а нарочито добробити деце се ујутро будимо, радимо напорно и често трпимо неправде. И због те љубави, те жртве коју својевољно и радо сваки дан подносимо захтевамо да интерес породица увек буде на првом месту у политичком и друштвеном животу.

Породични људи су патриоте и добри грађани који својој држави и свим члановима друштва желе само напредак и благостање. А тог напретка и благостања нема када се породица потискује на маргине политичког деловања и друштвене свести. Они ће бити могући само онда када се сви заједно потрудимо да изградимо државу и друштво за све наше породице.

Ваши преци су у великим ратовима бранили своја огњишта и своје породице; и зато сте били победоносни. Јер сте бранили оно што нас чини људима. Ваше домове и ваше породице.

Зато ми не пристајемо на редефинисање породице; не пристајемо на озакоњење нових тоталитарних идеологија које негирају биолошке и друштвене чињенице; не пристајемо на одузимање права родитеља, и посебно жена и деце; и не пристајемо да ћутимо.

Зато морамо сви заједно, као једна велика породица да кажемо НЕ креаторима новог антипородичног поретка. Зато морамо сви да верујемо да се за све наше породице вреди борити.

Жалећи што данас нисам са вама у Београду, желим да вам поручим још нешто.

Браните своје породице уздајући се у Бога правде о коме пева ваша дивна химна.

И бићете поново победоносни.

[ngg src=“galleries“ ids=“404″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Брајан Браун, председник Међународне организације за породицу