Српски Покрет Двери - Лого

Министар пољопривреде Недимовић очигледно не одустаје од своје аграрне политике која се заснива на шаргарепи на дугом штапу, илити не липши магарче до зелене траве.

     Слика старих људи који ору своју земљу помоћу рала и воловске запреге обишла је свет. И та слика је најбољи показатељ министрове успешности и бриге о селу и сељацима.

     Старачка домаћинства, застарела механизација која не може да се покрене, као и недостатак финансијских средстава за њихову поправку је мука која задаје највише главобоље домаћинима. Оронула сеоска домаћинства, порушени објекти за узгој стоке, претежно напуштене куће јесте стварност која ову слику употпуњује. Министар се похвалио уредбом за подршку пољопривредним газдинствима која воде књиге, иако је тек 5% субвенција исплаћено, а програм подршке младима још увек није почео да се реализује. Потпуно је јасно да изнова није вођено рачуна о сељаку, нити се води рачуна о оживљавању села и сточарске производње која има највећи потенцијал за брзо покретање, упошљавање и стављање у функцију сеоског домаћинства. Министар је и овом уредбом доказао да као што један мој пријатељ воли да каже „Увек води рачуна искључиво о пријатељима куће“, односно „великим играчима“ док се сељак поново препушта на милост и немилост Богу.

Савет за село, пољопривреду и предузетништво Двери јасно поручује министру Недимовићу „Доста је“! Сељак вам више неће служити за поткусур. У више наврата смо предложили мере које хитно морају бити имплементиране, ако заиста озбиљно мислимо да после ове погубне власти остане било шта што подсећа на домаћу производњу.

Наравно оставка министра Недимовића је први услов за бољитак српског сељака.

Драгана Милићевић

Члан Савета за село, пољопривреду и предузетништво Двери

Фото: Фејсбук

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: