Као неко ко је рођен исте године и у исти месец када су основане Двери и ко је приступио Српском покрету Двери првог дана свог пунолетства, за мене лично никада није постојала дилема којој политичкој организацији треба да припадам.

Oвим текстом желим да се обратим својим колегама студентима и свим младим људима у Србији и наведем, по мени, десет најважнијих разлога зашто би студенти и генерално млади требало да подрже Двери као једину модерну патриотску политичку организацију у Србији.

  1. Зато што Двери никада нису биле на власти. Нису биле део ни прошлог, а ни садашњег режима. Иза себе немају ниједну криминалну или корупционашку аферу. Док се сви боре да промене власт, једино Двери се боре да промене лош систем!
  2. Зато што Двери сматрају да породица и породична политика морају бити на првом месту! Држава мора посебно да помогне вишедетне и породице са самохраним родитељима кроз пореске и све друге олакшице, као да посебно брине о младим брачним паровима.
  3. Зато што Двери немају менторе са Запада. Двери су апсолутно суверене у свом политичком деловању и тако ће сутра суверено водити Србију када за то добију поверење народа.
  4. Зато што се Двери боре за поштовање Устава, тј. за очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије, као што су и браниоци традиционалних српских вредности. Знамо ко смо, шта смо и тиме се поносимо!
  5. Зато што су Двери једине показале храброст, борбеност и спремност на личну жртву, за разлику од већине политичких странака, у свргавању овог недржавотворног бахатог режима.
  6. Зато што се Двери залажу за повољније стамбене кредите за младе, за запошљавање младих у струци и вредновање њиховог образовања и знања, као и посебне мере помоћи предузетништву код младих, кроз разне видове пореских олакшица.
  7. Зато што једино Двери предлажу формирање Већа младих, као саветодавног органа градског или општинског већа, као и развијање дигиталне општине младих као електронску платформу за предлоге, дискусију и гласање по питањима која се тичу младих. Двери се залажу за принцип ДИРЕКТНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ, где би се глас младих чуо за сва питања која су важна за развој села, града и целе државе.
  8. Зато што се Двери залажу за веродостојну валидацију диплома, да се испита порекло свих диплома, нарочито носиоца јавних функција. Вишедеценијској пракси да се поштено стечене дипломе не вреднују на прави начин, а оне са сумњивим пореклом награђују високим државничким функцијама, стаћемо на пут!
  9. Зато што се Двери залажу за враћање редовног служења војног рока, у коме би млади људи могли да бирају да ли желе да служе под оружјем или кроз систем цивилне заштите.
  10. И за сам крај, а можда и најважније јесте да ће Двери бити гарант за спровођење ЛУСТРАЦИЈЕ чиме ћемо јасно показати да сви они који су чинили разна непочинства не могу више да се баве јавним пословима.

Добросав Девић

потпредседник Омладине Двери

члан Главног одбора Двери