Српски Покрет Двери - Лого
Search

Изјава потпредседника ГрО Двери у Чачку, архитекте Ђорђа Шипетића поводом најаве градоначелника да ће Чачак продати неколико парцела која су у власништву града.

        Најављена распродаја градске имовине није ништа ново, а Двери су раније, више пута, већ упозоравали на овај негативни тренд. Примера ради, градска власт је раније продала чак и плато испред аутобуске станице. Као и још доста тога али је остало незапажено када су Двери указивалу на ту врсту „раскућивања“. Вероватно зато никада није урађен попис имовине града – да би могло неопажено да се распродаје чачанска имовина. Тајкунизација Чачка је већ поодмакла и помахнитала и нема изгледа да ће се зауставити у скорије време.

Верујем да је примарни разлог прикривање катастрофалног стања у буџету града, као и тмурног периода који нам следује. Слично патолошком коцкару који распродаје све из куће да би вратио дугове и одржавао привид нормалног стања.

Да проблем буде још гори, ово је увод у још гору урбанистичку слику града, која је већ сада достигла ненормалне размере. Сви успешни градови на свету, градови који важе за најпожељније за живот (без обзира на животни стандард) су већински власници површина свога града и настоје да те површине увећају, јер је то основ за успешно и квалитетно урбанистичко уређење града. Сведоци смо да ова власт ради све супротно од квалитетних и успешних европских искустава.

Претпостављам да су свесни да улазе у период у коме се види крај њиховој власти, те, стога, покушавају да обезбеде додатна средства за куповину гласова и куповину љубави бирача, без обзира на катастрофалне последице оваквих потеза.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: