Милан Петровић је очигледна жртва бескруполозног непотизма и негативне селекције

       Млади професор српског језика и књижевности, Милан Петровић, један од најдаровитијих и најпосвећенијих нишких наставника нове генерације, иноватор и пионир у примени дигиталне технологије у настави код нас, лауерат награде „најбољи едукатори Србије“ за 2020. годину, Фулбрајтов стипендиста – није добио посао на конкурсу у својој гимназији „Светозар Марковић“ у Нишу, у којој већ иначе годинама веома успешно ради. Одбијен је на конкурсу, а предност је дата далеко слабијем кандидату, без образложења. Аутор бесплатног едукативног софтвера за учење правописа српског језика, програмски директор Unbox hub-a за иновативне едукације и ко-аутор приручника за пројектну наставу на даљину као и видео подкаста „Знање да не багује“- није потребан школи и Нишу.

Милан Петровић је очигледна жртва бескруполозног непотизма и негативне селекције која на примеру овог младог оца добија монструозне размере. Остао је без посла, у гимназији и граду којима је толико већ дао.

Ово је недопустиво. Српски покрет Двери тражи хитно преиспитивање одлуке о пријему у радни однос и враћање на посао овог изузетног младог човека који је вредност Ниша. Тражимо одбрану права на рад овог даровитог професора српског језика и књижевности, и позивамо целокупну српску академску и грађанску јавност на одбрану достојанства професије, као и личног достојанства сваког од нас.

Писмо Милана Петровића министру просвете Бранку Ружићу 

 

др Андреј Митић

Члан Главног одбора Двери из Ниша