У ноћи уочи Ваведења 2001. страдао је, под сумњивим околностима, у ономе што се зове намештена саобраћајна несрећа, Небојша М. Крстић, пријатељ моје младости, с киме сам, деведесетих година сад већ прошлог века, почео да се бавим оним што би се могло назвати „политиком с крстом“ – јер политика није и не може бити брлог у коме се прасци ваљају, него страшна и света служба народу и држави. Руководно начело су нам биле речи Светог владике Николаја:“Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божијим благословом. Нека се свако врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом. Нека се свак ко је српски родољуб пашти да добије Царство Небеско, којим се једино може одржати царство земаљско на дуже време.“

            Две деценије после смрти човека коме су ове речи биле стег, понављам оно у шта сам веровао од младости: постоји политика са крстом. Она није савршена, јер савршеног на земљи нема, али јесте хришћанска и патриотска политика. Подржавајући Српски покрет Двери у његовој борби за будућу Србију и Бошка Обрадовића као председничког кандидата на изборима 2022, сведочим, као што сам о томе писао у својој књизи „Са Дверима, за Србију“: и данас постоје они који нису издали ове Николајаве речи, који се и даље боре за политику са поштењем, војску са родољубљем и државу са Божјим благословом. Као нестраначки члан Политичког савета Двери и вршилац дужности председника тог савета, сматрам да светониколајевску идеју ЧОВЕК ИЗНАД СВЕГА, А БОГ ИЗНАД ЧОВЕКА ова политичка организација и даље сматра својим руководним начелом, и да показује како се може бити, макар и несавршен, али искрен и добрих намера, хришћанин у политичком животу.

Позивајући грађане да своје поверење поклоне Српском покрету Двери и коалицији патриотских покрета који су стали под заставу Србије по мери човека и породице, указујем да су Двери не само за промену власти, него и за промену система. Јер циљ је да грађани а не само странке имају своје народне посланике, и да коначно добијемо заиста народну а не само партијску скупштину. Српски покрет Двери сматра да еколошка безбедност Србије мора да буде подигнута на највиши могући ниво. Остати овде да бисмо направили државу у којој ми одлучујемо, ми контролишемо, ми чувамо и ми живимо. И зато остајемо овде – да променимо систем и да уживамо у плодовима лепшег живота у уређеној земљи.

Ако сте за породицу као меру и проверу личног и заједничког, ако сте за домаћег привредника и пољопривредника, ако сте за за напредно село и уређен град, ако сте за слободу избора и хуману вакцинацију, а против насилног шприцања, ако сте за здравље свих, а не тоталитаризам ковид пропусница, ако браните Србију од Рио Тинта и осталих тровача, ако вам је стало да ваша деца остану у Србији, а не оду заувек – поново имате за кога да гласате.

Ако нисте за кафански квазипатриотизам, него родољубље правне државе, отвара вам се могућност да гласате по савести.

Ако не желите да Србија буде колонија, ако сте за  слободу личну и свенародну, на биралиштима вас чека решење.

Ако су вам Косово и Метохија изнад пропале Европске Уније – опет имате за кога да гласате.

Са Дверима, покретом динамичних конзервативаца ( јер конзервативно значи чуварно, а не мрачно и заостало ), са Дверима, странком левице рада и солидаризма и деснице хришћанских вредности – до коначне победе.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, држава са Божјим благословом! 

                       

Др Владимир Димитријевић