Председник градске организације Српског покрета Двери у Пожаревцу својим суграђанима обратио се отвореним писмом које Вам преносимо у целини.

     Поштовани суграђани,
     На измаку смо другог месеца како живимо ванредно стање и у претходном периоду ГрО Двери Пожаревац је био става да није умесно и примерено да се у време пандемије бавимо политиком, те смо обуставили све своје политичке активности.
Како схватисмо да се актуелна локална власт у време пандемије више бави предизборном кампањом и промоцијом СНС-а него самим Корона вирусом, решисмо да направимо мали преглед активности локалних функционера и Кризног штаба града Пожаревца у претходном периоду.
     Актуелна локална власт са својим волонтерима у наранџастим прслуцима у претходна два месеца активно врши предизборну кампању и промовише СНС. Обећану помоћ незапосленима који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање нико није добио. Ни један пољопривредник, привредник или било ко други у граду није добио до сада никакву помоћ, осим помоћи која је дељења у сврху предизборне кампање.
     Затворена је градска пијаца на отвореном у граду који се налази у сред Стига, где у сваком  селу у околини Пожаревца  по неколико домаћинстава преживљава искључиво тако што продаје пољопривредне производе на градској пијаци, а тим људима никаква помоћ није пружена.
     Одржано је и прво електронско суђење „путем Скајпа“ и повратник из иностранства је осуђен је на две године затвора због кршења самоизолације. Подсећамо да су Пожаревац и околина познати у Србији по великом броју људи  који живе у дијаспори и  који несебично помажу наш град, а свака друга кућа у Пожаревцу и околини преживљава од помоћи из иностранства.  Сада, у време пандемије, наши суграђани који су из нужде и у потрази за егзистенцијом отишли у иностранство, су постали непожељни у свом граду. 
     Приведено  је 15 лица којима су одређене новчане казне због одласка у манастир Рукумију за време полицијског часа на највећи хришћански празник Васкрс. Наше је питање зна ли неко од људи који су их приводили и кажњавали  шта манастир Рукумија представља за православне вернике?
     Пожаревац је град са једним од највећих буџета у Србији, али се наши милиони из буџета вероватно чувају за неки нови концерт Брене, Цеце или неког трећег?! Концерти су вероватно пречи од помоћи нашим најугроженијим суграђанима?!
Председник Александар Вучић  је на националној телевизији изјавио да је Пожаревац ново жариште вируса, а у граду Пожаревцу о томе нико ништа не зна, па Пожаревљани на друштвеним мрежама у паници и страху нагађају јесте ли или није.
     Шта је радио Кризни штаб Града Пожаревца претходна два месеца и хоће ли локални функционери примити плате за претходна два месеца, наравно од наших пара?
    Верујете ли поштовани суграђани и даље локалној власти  која је потврдила своју неспособност и у ванредном стању а добро нам је свима познато колико су способни у редовном стању? Овога пута су наши животи зависили од њих!
Незадовољство које показујемо у 20:05 сваке вечери је јасан показатељ да људима који воде наш град није место на функцијама на којима се налазе.
     Биће борба непрестана, јер ово више није питање политике, ово је питање нашег опстанка и будућности наше деце!
     Будите здрави, проћи ће Корона вирус, а онда да се обрачунамо и са овим много опаснијим вирусом који нас уништава пуних 8 година!
     Пролази Корона, долази колона!
 
Драган Паповић, председник ГрО Двери Пожаревац