Српски Покрет Двери - Лого
Search

Новинар Иван Ивановић је у свом интервјуу цитирао свог пријатеља који каже како не би гласао за Двери јер „они виде жену у кујни“. Овакво мишљење није изненађујуће јер одсликава стереотип који владајући режим вешто пласира у јавности. На тај начин желећи да Двери представе као скупину затуцаних људи који би време да врате у период када су се жене бавиле искључиво кућом и окућницом, и биле без икаквих права.

     Таква тврдња је потпуно нетачна, али и веома увредљива управо за жене које припадају Српском покрету Двери. Ми смо странка модерног конзерватизма и за нас жена је центар политике јер представља стуб здраве породице, а самим тим и стуб здравог друштва. Двери се боре да жена има право на избор, и да због тог избора не сме трпети никакве економске или интелектуалне последице.

Српски покрет Двери има слоган који гласи „Жена ће спасити Србију“, и ми то заиста мислимо. Да би жена спасила Србију она не сме трпети последице због одлуке да рађа зато се Двери залажу за оштро кажњавање послодаваца који отпусте трудницу или пак умање њен доходак за време трудноће или породиљског одсуства. Ми се боримо за промоцију рађања и лепоту породичног живота. Да би жена спасила Србију било да је у кујни или канцеларији она најпре мора бити здрава. Зато Двери у свом програму стављају акценат управо на здравље жена које је угрожено, а статистички подаци свакога дана то и потврђују. Знамо да у Србији свака четврта жена болује од рака грлића материце (који се преноси полним путем HPV вирус), док свака друга умире од последице болести.

Потпуно је јасно до чега је довела промоција промискуитета. Зато се Двери залажу за подизање моралне и духовне лествице у нашем друштву. Као одговорни људи желимо да сачувамо здравље наше нације, посебно младих који су наш залог за будућност. Сведоци смо да се данас велика пажња посвећује правима жена што је све у домену приче, у пракси су ствари сасвим другачије. Жена трпи огромно насиље на сваком кораку, деградирана је и уцењена.

Подсећамо жене да без обзира да ли су се одлучиле за бављењем домаћинством, или грађење пословне каријере, имају право гласа. Позивамо их да тај глас на првим демократским изборима поклоне Дверима како бисмо могли заједно да мењамо овај трули систем, и заједно изградимо боље и хуманије друштво у којем је жена цењена и поштована, здрава и срећна у окриљу своје породице.

 

Драгана Милићевић

Члан Председништва Двери

Председница Женске снаге Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: