Српски Покрет Двери - Лого
Search

У протеклих неколико година осетан је пораст породичног насиља, а огромна већина жртава су жене. Само у протеклој години  28 жена је убијено. Број оних жена, које су трпеле или трпе породично насиље, мобинг на послу, сексуално злостављање од стране претпостављених и уопште људи на високим положајима, па и брачних партнера, је вероватно немогуће утврдити, јер нажалост велика већина случајева никада није забележена у документима, пријавама, оних институција које би требало да заштите жртву.

Поставља се питање ко је крив – жртва која ћути и трпи, или институције које немају снагу да заштите жртву, или не
желе, што је веома болно и тужно. Случај који је подигао највише медијске прашине у протеклој години десио се у Брусу. Једна жена, мајка, супруга, наша суграђанка, наша сестра, је брутално злостављања и уцењивана од стране сексуалног манијака, чије су изопачене радње одавно познате свима у тој варошици. Манијак је користио свој положај и утицај, крио се иза политичке странке, што покушава и данас, када се коначно назире правда за бар једну од његових жртава. У протеклој години смо сви ми, а посебно жене, бар једном помислили: да ли ово може и мене да задеси?

Женска снага Српског покрета Двери је сигурна у једно – не желимо да будемо жртве, ми не желимо да ћутимо и мирно гледамо док се број убијених, злостављаних и понижених жена увећава, а младе жене живе у страху да ли ће због одлуке да рађају остати без посла, јер институције не раде свој посао.

Осми март не решава ниједан од тих проблема. Овај датум би требало да буде врхунац целе године током које бринемо о женама, чувамо их и обезбеђујемо им сва она права загарантована Уставом и законима наше земље. Када би се само Устав и закони доследно примењивали, свака жена би могла да буде срећна на 8. март, Међународни дан жена.

Жена је сасвим сигурно Божији дар свету, који оплемењује и најситнију пору човечанства. Волите жене које вас окружују, подржавајте их, чините их срећним, јер ћете заузврат добити чисту љубав. Чините их срећним и дозволите им да имају једнака права сваки дан а не само осмог марта.

Драгана Милићевић, председница Женске снаге Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: