Српски Покрет Двери - Лого
Search

Потпуна природна породица коју чине отац, мајка и деца, данас се у Србији све више удаљава од своје дефиниције. Двери као једина политичка породична странка већ дуги низ година, настоје сачувати ту традиционалну породичну вредност кроз свој политички програм. Обзиром да је породица основна ћелија нашег друштва неопходно је да се сви више посветимо опстанку исте.

        Многи су фактори који данас утичу на смањење склапања бракова од којих су економски најутицајнији па све до пандемијских, те самим тим и рађања деце. Демографски гледано великом брзином нестајемо. Природни прираштај је веома негативан. Разлика само у предходној години између морталитета и наталитета је шездесет хиљада људи. Не можемо окретати главу ни пред чињеницом да велики број људи напушта земљу и тражи боље услове живота под неким туђим небом. Истраживања кажу да сваке године Србија остане без педесет и две хиљаде људи, што представља један омањи град. Ови подаци су аларм и поставља се питање до када ће се овакав негативан тренд наставити? Хоћемо ли ћутке посматрати како нестајемо или ћемо тражити решење за излазак из ове кризе? Моја лична одлука је да тражим решење, јер то сам дужна својо деци и својој земљи. Ову одлуку сам донела пре шест година на Конгресу породице , где су домаћини биле Двери, а учешће су узели предавачи и представници породичних покрета из многих земаља света. Тада сам знала да ћу несебичну подршку дати Бошку Обрадовићу и Дверима, јер сам се уверила да имају решења за ову кризу. Уверила сам се да је Бошко искрен и посвећен борац за очување породице и породичних вредности.

Породица по нама може да буде само природна заједница мушкарца и жене, у којој се рађају и одгајају деца. Само таква породица може допринети развоју и опстанку наше Србије. Данас, нажалост, на медијима све мање можемо да видимо примере праве, природне породице, као ни значај такве породице. Напротив, дошли смо до тога да се врши агресивна промоција и наметање тема које су у супротности са природном породицом и опстанком нашег народа. Оно што посебно забрињава јесте што се те теме полако увлаче у основно образовање наше деце. Двери и председник Бошко Обрадовић већ годинама се храбро боре за заштиту породице, за нас и нашу децу и подршка расте из дана у дан. Народ зна да тај напор препозна. Зато и вас позивам, као супруга, мајка и сестра да дођете 15. маја на наш породични скуп и дате подршку за све наше породице и лично се упознате са Породичном политиком Двери. Видимо се.

 

 

Драгана Пржуљ Милидраговић

Члан Женске снаге Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: