Обраћање Горана Миленковића, Србина са Косова и Метохије и члана Председништва Двери на скупу поводом Светског дана породице и Породичне шетње у Београду 15. маја 2021. године.

Помаже бог породична, поносна и родољубива Србијо!

Част ми је и задовољство данас бити овде са Вама.

Дошао сам са окупираног и издатог Косова и Метохије а у име свих наших традиционалних породица које су као и много пута до сада изложене свакодневном распећу. Од оснивања прве српске државе па све до данашњих дана, основни темељи српског друштва били су породица, војска и црква. И није случајно што су сви српски непријатељи покушавали да поруше те темељне институције.

На жалост, и данас је српска породица изложена нападима и руинирању на различите начине. Један од тих начина је перфидни покушај озакоњења исто полних бракова што представља директан ударац на српску традиционалну породицу. Једина разлика у тим покушајима јесте та што је непријатељ наше данашње породице инфилтриран у наше најважније државне институције и крајње је време да се том унутрашњем непријатељу стане на пут и каже ДОСТА! Даље нећеш моћи! У супротном, нестаће и наше породице а тиме и наша држава. Ми то не смемо дозволити ни по коју цену. Хоћемо ли ми бити та несретна генерација која ће себи дозволити да се одрекне велике жртве коју су кроз векове поднели многи наши преци, од Немањића, преко кнеза Лазара до прађедова са Кајмакчалана, Гучева и Колубаре, управо да би сачували своје породице и да би смо ми данас били овде.

Српска породица на Косову и Метохији је данас посебно угрожена, како од традиционалних непријатеља тако и од стране режима који је својим нечињењем, укидањем институција државе Србије на делу своје територије и уступањем државних надлежности сепаратистима и терористима, довео српску породицу и српски народ у статус некакве заједнице.

Господо са власти, схватите, Срби са Косова и Метохије, НИСУ И НИКАДА НЕЋЕ БИТИ НЕКАКВА ЗАЈЕДНИЦА, ВЕЋ КОНСТИТУТИВНИ НАРОД НА СВОЈОЈ ЗЕМЉИ.

Непотизам и партијско запошљавање, шиканирање, застрашивање и разни облици уцењивања, доводе до урушавања традиционалне породице на простору К и М, што за последицу има масовно исељавање најмлађих чланова наших породица о коме се мало зна, па тиме нашим непријатељима у многоме олакшавају остваривање њихових циљева.

Највећа одговорност на очување једне породице лежи на нама родитељима.

А како је говорио Владика Николај Велимировић:

„Велика је слава имати децу и звати се родитељ, велика је то слава и пред Богом и пред анђелима и пред народом.

ПРЕД БОГОМ, јер они који су у законитом браку па рађају децу испуњавају вољу Божију и заповест дату још Адаму и Еви: „рађајте се и множите се“.

ПРЕД АНЂЕЛИМА, јер колико деце има у кући онолико анђела шаље Бог да буду хранитељи и бранитељи сваког детета понаособ. Ко дакле има седморо деце у кући, тај има и седам анђела Божијих у кући својој.

ВЕЛИКА ЈЕ СЛАВА ЈОШ И ПРЕД НАРОДОМ. Каква је то дивна слика пред нашим очима одмалена: девет синова (девет Југовића) и стари родитељи њихови.

То је слава народна, понос народни.

А кад неко хоће да куне најстрашнијом клетвом он говори као свети цар Лазар: „Не имао од срца порода“.

Последњи је тренутак да се каже да је у интересу Србије да се сачува институција традиционалног брака и породице и да смо ми овде присутни и сви они који данас нису овде са нама, највећа брана и бедем у одбрани породичне Србије.

Хвала свима Вама који сте својим присуством данас овде дошли на ову својеврсну МОБУ у одбрани нашег српског бића и корена.

[ngg src=“galleries“ ids=“404″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

СВАК ЈЕ РОЂЕН ЗА ПО ЈЕДНОМ УМРИЈЕТИ, ЧАСТ И БРУКА ЖИВЕ ДОВИЈЕКА.

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ И БОГ ПОМОГАО!

БОГ ЧУВА СРБИЈУ!

БОГ ЧУВА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

 

 

Горан Миленковић

Члан Председништва Двери