Синоћном демонстрацијом силе, непоштовања, начина на који је изабрано да се одговори на лупање у шерпе, а то су бакљаде, огромни разгласи, наснимљени повици, јер нема подршке грађана, све ово заправо најбоље илуструје једно – страх Вучића и његовог картела.

     На сваком кораку, свакога дана све више је приметно огромно незадовољство грађана влашћу која их свакодневно обмањује. А ванредно стање је само оголило све те лажи и преваре којима Александар Вучић и његов режим прибегавају из дана у дан. Како би покушао да се незадовољство грађана и опозиције што мање чује, Александар Вучић је наредио паљење бакљи са кровова зграда и пуштање са разгласа наснимљени текст са порукама против опозиције и грађана који свакодневно праве буку у 20:05 као израз незадовољства према тиранији и безакоњу ове власти.

Како се на позив власти да се протестује против свих оних који другачије мисле од ње није одазвао нико од грађана, Александар Вучић је послао пар хулигана и ситних криминалаца који умало нису изазвали пожаре на крововима зграда паљењем бакљи.

Све ово нам говори да је Вучић спреман на све ради опстанка на власти и очувања стотина милиона евра покраденог новца. Када кажем на све, буквално и мислим на све. Јер такав ментални склоп личности је у стању да толико подели народ  да не би презао ни од грађанског рата ради задовољења својих потреба и опстанка на власти. Зато на ово хушкање и изазивање треба реаговати разумно, достојанствено и одговорно, онако како реагују пристојни људи спремни да сутра воде ове земљу на потпуно другачији начин.

 

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери