Нови пројекат умируће Европске уније је још један експеримент са циљем слабљења српских државотворних и привредних интереса. Шта ће сутра у Охриду лидери Србије, Северне Македоније и Албаније покушати да подвале народима на Балкану а првенствено Србима у региону?

Александар Вучић је дефинитивно умислио да је реинкарнација Краља Александра Ујединитеља и Јосипа Броза Тита и да треба да створи неку трећу Југославију, мислећи да ће му неко за то дати Нобелову награду.  Само заборавља да је и прва и друга Југославија била антисрпски пројекат који је наметнут Србима као победницима и у Првом и у Другом светском рату.

Председник Вучић би требао мало јасније да појасни својим грађанима да ли то значи да ће после тога Албанци легално и без икаквих ограничења моћи да слободно живе, раде и студирају и инвестирају у Србији?

Да ли је то лукавији начин да Србију увуку у федерацију са НАТО државама или је то координисан међународни пројекат да Балкан буде сметлиште Европе за све мутне радње светских криминалаца који се баве тероризмом и трговином дроге и људима?

Уместо да решава питање очувања Косова и Метохије, интегрисања са Црном Гором и Републиком Српском на привредном и културном нивоу, Вучић срља у још једну авантуру која ће скупо коштати не само Србију него и све Србе у региону.