У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

     На данашњој конференцији за медије одржаној у холу Народне скупштине, народни посланик Бошко Обрадовић поставио је посланичко питање: да ли је тачно да је Горан Папић, суспендовани заменик начелника СБПОК-а, враћен на посао у МУП без икаквих последица упркос томе што је злоупотребио службена овлашћења и брутално физички пребио Дејана Пејовића, власника ресторана „Јахорина“ из Београда, 22. октобра 2019. године у Заплањској улици на Вождовцу?

Против Горана Папића, чија је породица у кумовским односима са породицом министра полиције Небојше Стефановића, донедавно се водио дисциплински поступак због овог случаја, као и истрага Сектора унутрашње контроле МУП-а, у оквиру које је био обухваћен и његов колега Томислав Антонијевић, шеф Одељења за сузбијање кријумчарења наркотика у СБПОК-у, који је такође учествовао у овом бруталном пребијању Дејана Пејовића у сред бела дана на улици, пред Пејовићевом супругом која је вриштала све време.

 Министар полиције Небојша Стефановић и директор Дирекције полиције Владимир Ребић остали су дужни одговоре на бројна питања:

  1. Зашто против Горана Папића и Томислава Антонијевића МУП није поднео кривичну пријаву?
  2. Када ће МУП јавности показати диплому Горана Папића о завршеној средњој школи и факултету, с обзиром да постоји основана сумња да не само да Папић има купљену факултетску диплому, већ и да је купио диплому средње школе у Прибоју?
  3. Како је без икакве полицијске школе Горан Папић, од позиције у кабинету министра, за мање од четири године напредовао до места заменика начелника СБПОК-а?
  4. У каквим кумовским односима су породице Папић и Стефановић, о чему је сведочио Милорад Папић, отац Горана Папића, претећи Дејану Пејовићу: „Знаш ли ти ко је мој син – знаш ли ко му је кум? Министар полиције!“
  5. Зашто је Одељење за посебне акције (ОПА) измештено у СБПОК и стављено под контролу Горана Папића и да ли се ОПА бави противзаконитим прислушкивањем опозиционих лидера и новинара?
  6. Да ли је Горан Папић наследио Дијану Хркаловић на овим пословима тајног прислушкивања?
  7. Да ли је истина да је Горан Папић власник стана у нелегално надзиданом поткровљу у новој згради у Прешевској 40 на Звездари, од 160 квадрата, у вредности од 200.000 евра? Може ли да докаже порекло ове имовине и да ли је платио порез на имовину?

Истовремено, Обрадовић је поставио питање о судбини Радоша Мићовића из Бање Ковиљаче који се, због сумње да је објављивањем фотомонтаже умрлице председника Србије на Фејсбуку починио кривично дело угрожавање сигурности, налази у затвору од 26. јула прошле године. Да ли је могуће да је један узоран и никада осуђиван грађанин Србије, који са месечним примањима на име пензије у износу од 18.000 динара даноноћно брине о свом старом оцу од 96 година, коме је здравље знатно нарушено откако је Радош проглашен кривим, лишен слободе више од шест месеци због овог бизарног случаја какви се сваки дан могу видети на Интернету према свим учесницима политичког живота у Србији? 

На крају конференције, Бошко Обрадовић је показао слику нове службене легитимације припадника МУП-а Србије која је урађена веома лоше, на којој из непознатих разлога стоји потпис министра и поставио питања: „Да ли то министар полиције Небојша Стефановић мисли да ће вечно остати министар? Да ли то значи да, када ускоро више не буде министар МУП, мора да штампа нове службене легитимације? Да ли је за израду нових легитимација уопште расписан тендер и ко је добио тај посао? И зашто се у потпису министра, уз његово име, не налази његова академска титула доктора наука, којом се до сада толико дичио? Да ли је Небојша Стефановић коначно схватио, да је веома дрско и увредљиво за грађане Србије који га плаћају, да се представља као доктор наука када није завршио ни основне факултетске студије и има фалсификовану факултетску диплому? Из мојих разговора са бројним припадницима МУП-а они су констатовали да их је блам оваквог министра полиције са купљеном дипломом и докторатом и да им нова службена легитимација само служи на срамоту“, закључио је Обрадовић. 

 

Криминални кругови 17 – Ко је из врха државе штитио „Јовањицу“?

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери