У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

     Најновије истраживање „Инсајдера“ потврдило је основане сумње Антикорупцијског тима Српског покрета Двери и Савеза за Србију да се актуелни потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић лажно представља као доктор наука а нема валидну ни факултетску диплому. Наиме, за лондонски факултет „Megatrend International Expert Consortium Limited“ који је завршио Небојша Стефановић, према истраживању „Инсајдера“, британско министарство за образовање је потврдило да ово привредно друштво није регистровано нити акредитовано у овој држави за образовање нити су са њим икада склопили било какав уговор о сарадњи. Овај факултет заправо не постоји, лондонско привредно друштво под овим именом никада није регистровано за образовну делатност па самим тим није могло ни да одржава никакву наставу у Србији нити издаје дипломе. За 14 година студирања 1054-оро лажних студената на овом лажном факултету од 1990. до 2004. никада није остварен никакав платни промет овог привредног друштва, што је наравно немогуће ако су тамо предавали неки професори који су за то морали бити плаћени и студирали неки студенти који су плаћали школарине и испите.

Дакле, Небојша Стефановић има лажну диплому једног привредног друштва које нема никакве везе са образовањем, а онда је на превару ту лажну диплому нострификовао 2005. године на Универзитету Мегатренд у Србији за диплому Факултета за пословне студије овог универзитета, чиме је фалсификовањем јавне исправе стекао право на постдипломске студије на истом факултету.

Посебно провоцира дрскост власника и ректора Универзитета Мегатренд Миће Јовановића који на питање „Инсајдера“ како то да овај његов факултет у Лондону није регистрован за образовање одговора: „Погледајте мало боље. Сигурно се негде то провлачи“. Овакав безобразлук да се регистрација за бављење образовном делатношћу „сигурно негде провлачи“ говори само о томе да Мића Јовановић 30 година има политичку заштиту за све криминалне активности издавања лажних диплома и доктората којима се бави три деценије.

Како се то заправо он лично и његова приватна пракса „сигурно провлачи“ најбоље говори податак да је овај лажни факултет из Лондона у Србији радио са фамозним одобрењем за рад потпуно ненадлежног тадашњег савезног Секретаријата за економске односе са иностранством, које није могло да има икакве ингеренције над образовањем у Србији. Ова криминална делатност није, дакле, била могућа јер није била у складу ни са британским ни са српским законодавством тога времена и за њу ће морати кривично да одговарају сви који су учествовали у овом ланцу криминала и корупције од врха тадашње до врха садашње власти, а на првом месту Мића Јовановић и Небојша Стефановић.

Лустрација односно судска одговорност за кршење закона је предуслов истинских политичких промена у Србији које грађани дуго и жељно очекују.   

Криминални кругови 1 – Небојша Стефановић не само да није доктор наука већ није завршио ни факултет

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери