Српски Покрет Двери - Лого
Search

У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

ТУЖИЛАШТВУ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ, БЕОГРАД

               На основу члана 280 ст. 1 и чл. 281 ст. 1 Законика о кривичном поступку, Обрадовић Бошко у својству заступника Српског покрета Двери из Београда, ул. Ђорђа Јовановића бр. 11 подноси                                                                

КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ

        ПРОТИВ:

               ЗБОГ: Кривичних дела трговине утицајем из чл. 366 ст. 1 и ст. 2  КЗ РС, злоупотребе службеног положаја из чл. 359 ст. 3 КЗ РС, удруживања ради вршења кривичних дела из чл. 346 ст. 2 и ст. 4 КЗ РС.

               Осумњичени Бранко Стефановић је у периоду од 2015. до 2019. године у својству правног заступника фирме „ГИМ“ која се бави продајом оружја куповао велике количине оружја од наменске индустрије „Крушик“ из Ваљева по повлашћеним ценама у односу на конкуренцију, а све на штету ове државне фирме. У садејству са трећим лицима Бранко Стефановић је допринео да „Крушик“ буде оштећен штетним поступањем директора, а све у корист фирме „ГИМ“ и њеног правног саветника Бранка Стефановића, иначе оца министра Небојше Стефановића, другоосумњиченог овде. Све ово је осумњичени предузимао у урачунљивом стању при чему је био свестан свог дела и хтео његово извршење, а био свестан да је његово дело забрањено.

               На који начин је фирми „ГИМ“ уопште додељена дозвола за производњу и промет оружја, односно да ли је фирма „ГИМ“ захваљујући родбинским везама и сукобу интереса добила дозволу од Министарства унутрашњих послова противно прописима? У којој мери је предузеће „Крушик“ оштећено овим пословањем и да ли је ово доказ корупције у врху власти?

Да ли су се у магацину МУП-а Србије налазили сандуци са оружјем са натписом фирме „ГИМ“ са којом је повезан отац министра полиције – Бранко Стефановић? О ком оружју се ради? Да ли је у питању замењено и расходовано оружје полицијских службеника или оружје које је одузето од грађана односно које су грађани предали? Ако је ово оружје на било који начин припадало МУП-у Србије – како је прешло у руке фирме блиске оцу министра полиције? Да ли постоји одлука Дирекције полиције, по којој процедури и за коју цену је ово оружје продато фирми „ГИМ“ за даљу препродају?

Ако је све ово тачно – да ли је нормално да син и отац, Небојша и Бранко Стефановић, тргују интересима и оружјем у оквиру МУП-а Србије, тако што министар полиције продаје оружје свом оцу и до даље препродаје га чува у магацинима МУП-а? Да ли је фирма „ГИМ“ у међувремену набављала џипове за потребе МУП-а и да ли је ово нови сукоб интереса који се покушава сакрити као и продаја оружја у поседу МУП-а Србије?

               Другоосумњичени Стефановић Небојша је поступао са очигледним приватним интересом приликом издавања безбедоносног сертификата фирми за производњу и промет наоружања „ГИМ“, с обзиром да је његов отац, овде првоосумњичени, директно повезан са поменутом фирмом, чак је био и део државне делегације МУП-а Србије у посети италијанској фирми „Берета“. Очигледан приватни интерес који министар Стефановић Небојша има утиче на поступање тј. вршење јавне функције на којој се налази на начин који угрожава јавни интерес. Овакав сукоб интереса министар није пријавио Агенцији за борбу против корупције. Другоосумњичени је овим извршио радње кривичних дела из чл. 366 ст 1. КЗ РС, из чл. 359 ст. 3 КЗ РС и из чл. 346 ст. 2 КЗ РС које је предузимао у урачунљивом стању, при чему је био свестан значаја својих дела и хтео њихово извршење и био свестан о забрањености истих.

               Трећеосумњичени, Ребић Владимир, који се налази на највишој функцији у систему српске полиције, није поступао по службеној дужности и спречио наведене радње већ је очигледно поступао са приватним интересом и као део овог удруживања ради вршења кривичних дела.

               Као подносилац пријаве предлажем да се

–  изврши вештачење од стране вештака финансијске струке и то вештачењем пословних књига фирми „ГИМ“ и „Крушик“ у вези међусобних пословних односа, те сравњивањем истих како би се утврдило да ли је једна од фирми остварила екстрапрофит, а друга претрпела штету,

– прибави извештај о јавним набавкама на којима је „ГИМ“ учествовао са посебним апострофирањем на „Крушик“,

– затражи извештај АПР-а о заступницима фирме „ГИМ“ у критичном периоду,

– позове за сведока лице Александар Обрадовић, узбуњивач из Ваљева, како би доставио документа о наводима из пријаве о којима се јавно изјаснио да исте поседује,

– испитају одлуке и комплетно деловање Дирекције полиције у наведеним случајевима,

– саслуша бивши директор „Крушика“ Младен Петковић,

– саслушају осумњичени.

 

У Београду, дана 16. јануара 2019.

Подносилац пријаве,

Бошко Обрадовић, народни посланик и председник Српског покрета Двери

Криминални кругови 24 – Кривична пријава против Александра Вучића

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: