У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

     Поприлично ненормалан обичај председника СНС да се приликом дипломатских посета другим државама уживо укључује у програм напредњачких телевизија и напада своје политичке противнике – није никаква новост. Он то ради и приликом отварања државних инвестиција попут нових путева и болница, куповине наоружања за потребе Војске Србије, конференција за медије на позицији председника Србије или сваком другом пригодом када се државне активности злоупотребљавају за партијске обрачуне и режимску пропаганду. То, пре свега, говори о односу председника СНС према државној функцији на којој се налази, а на којој би требало да буде председник свих грађана а не само СНС, али и о сада већ патолошкој потреби да у свакој ситуацији говори најгоре о својим политичким неистомишљеницима, били они политичари из опозиције или драмски уметници, академици, професори универзитета или било ко други ко се усуди да критикује власт или искаже другачије мишљење. 

Међутим, синоћно ванредно уживо укључење председника СНС из Атине било је карактеристично по нечему другом. Не по томе што се из престонице Грчке Александар Вучић државнички бавио непостојећим кумовским односима једног од лидера опозиције са трговцем дрогом из Младеновца, јер је чак и он – краљ свих лажи и лажова – морао да негира да зна ишта о томе и да истакне како не жели да прича неистине. Замислите онда колику је лаж изговорила Биљана Поповић Ивковић, државни секретар МУП-а, на конференцији за медије који сат раније када ни председник СНС није могао да је подржи у томе, остављајући је онако уцењену и корумпирану купљеном дипломом и имовином без доказа о пореклу да се сама копрца и удави у својим безочним лажима и клеветама?

Оно што је заправо ново и важно јесте да је председник СНС морао ванредно из Атине да пружи судску одбрану Горана Папића, заменика начелника СБПОК-а, за кога се не сећа да ли га је икада упознао или случајно срео. Зашто је ово сада било толико хитно и битно да се каже у Атини – после месец дана од моје прве епизоде у серијалу „Криминални кругови“ у Народној скупштини у којој сам на светлост дана изнео деловање Горана Папића, кума министра полиције Небојше Стефановића? Једино логично образложење гласи да је синоћна атинска одбрана Стефановићевог кума Горана Папића и криминала у врху МУП-а од стране председника СНС први знак помирења два мафијашка клана у СНС – Андрејевог и Небојшиног – у невиђеном страху од распада читавог корумпираног система због открића крупних афера у врху власти последњих неколико недеља.

Ко је Горан Папић звани Конобар, кога је председник СНС синоћ из Атине ванредно морао да брани и због чега?

Горан Папић је суспендовани заменик начелника једне од најважнијих служби унутар Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије – СБПОК-а (Службе за борбу против организованог криминала). Против њега и његовог такође суспендованог колеге Томислава Антонијевића, шефа одсека УКП за сузбијање кријумчарења опојних дрога, води се дисциплински поступак и посебна истрага Сектора унутрашње контроле МУП-а због бруталног пребијања и покушаја убиства Дејана Пејовића, власника ресторана „Јахорина“ у Београду, 22. октобра, у улици Заплањској на Вождовцу, у сред бела дана, пред Пејовићевом супругом која је вриштала. Ови поступци против суспендованих Папића и Антонијевића још увек нису окончани и не зна се њихов епилог.

Такође, МУП Србије одбија да пружи следеће информације од јавног значаја:

Иначе, први Папићев задатак у МУП-у био је у Кабинету министра на пословима безбедности где се бавио прислушкивањем новинара, Данас надзире Одељење за посебне акције (ОПА), које је у међувремену измештено у СБПОК и стављено под његову контролу. Ово Одељење се бави противзаконитим праћењем и прислушкивањем опозиционих лидера и новинара. Горан Папић је тако постао наследник Дијане Хркаловић, познатог експонента мафије у врху МУП-а, која је у међувремену склоњена и променила идентитет. Шта је судбина Горана Папића видећемо ускоро.

Криминални кругови 31 – Тужба Бошка Обрадовића против полицијског удружења „Др Рудолф Арчибалд Рајс“ за повреду угледа и части

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери