Српски Покрет Двери - Лого
Search

У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

     Држава у којој председник на телевизији са националном фреквенцијом јавно чита поверљива документа служби безбедности означена као државне тајне јасно говори о ванредном стању у коме живимо. То не само да је противзаконито, већ једноставно није нормално у сваком другом погледу, и то не ради нити један председник на свету. Зашто је Небојша Стефановић то најавио, а Александар Вучић то практично и урадио? Постоје три разлога:

  1. Власт има озбиљан проблем јер је други човек државе ухваћен у фалсификовању јавне исправе. Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, потпредседник Владе и шеф Бироа за координацију свих служби безбедности – нема валидну факултетску диплому и лажно се представља као доктор наука. Треба скренути пажњу јавности са ове афере због које Небојша Стефановић хитно треба да поднесе оставку и да падне читава Влада.
  2. Савез за Србију је изнео доказе да су лидери опозиције праћени и прислушкивани и да се њима бави Одељење за посебне активности при Управи криминалистичке полиције. Требало је скренути пажњу јавности са ове информације која најбоље говори о стању демократије у Србији.
  3. Александар Вучић је – према сведочењу Војислава Шешеља – још док је био у опозицији купио приватни прислушни центар за 35.000 евра, прислушкивао своје страначке колеге из СРС и транскрипте прислушкиваних разговора носио Шешељу у Хаг. Када је ово радио док је био у опозицији – шта ради данас када је на власти и када су му све државне могућности на располагању? И ово је требало сакрити од јавности и скренути пажњу на другу тему, за шта је послужила контракампања да је заправо Вучић прислушкиван последње 24 године.

Какви избори су могући у оваквим условима? Хоћемо ли на изборе на којима ће председник СНС у оквиру предизборног програма да чита документа тајних служби? Борба за поштовање Устава и закона, као и за слободу медија и фер и поштене изборе, и право на уличне демонстрације ако власт то не поштује – није никаква револуција већ основна грађанска дужност побуне против недемократске власти. Свуда у свету је било и биће легитимно свргнути диктатора на улици јер не постоји други начин да се обезбеде основни демократски стандарди. И борба против диктатуре на улици није никаква претња већ обавеза слободног човека и друштва.  

 

Криминални кругови 6 – Стефановићев студентски досије је фалсификат

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: